Bailey - LED KOGELLAMP E27 G45 1W 2800K

LAMPDETAILS

LED peer met een lichtopbrengst van 41 lumen en een efficiëntie van 42 lumen/Watt
Bailey - LED KOGELLAMP E27 G45 1W 2800K Energielabel Bailey - LED KOGELLAMP E27 G45 1W 2800K Lichtstroom 41 lumen
Vermogen 1.0 Watt
Efficiëntie 42 lumen/Watt
Opwarming info ok
Kleurtemperatuur 2960 Kelvin
CRI 74
Stralingshoek 214°
Knipperen 56 %
Dimbaar Nee
EAN-Code: 8714681352762

Deel deze website met je vrienden:

Leverancier Prijs

Populaire lampen - Consumenten info


Fitting?

Voor het vinden van een goede vervanger van uw bestaande lamp is het van belang dat gekozen fitting identiek is aan de bestaande lamp. Anders gaat de nieuwe lamp niet passen in het bestaande armatuur.

De keuze voor het fitting type is verplicht (*)

ok

Hoe warm moet het licht zijn?

kleurtemperatuur

Hoe warm het licht is van een lamp wordt aangegeven met de kleurtemperatuur.

Indien niet specifiek aangegeven wordt hoe warm het licht van de lamp moet zijn dan zullen alle varianten (warm, neutraal en koel) getoond worden op de advies pagina.

ok

Hoeveel licht moet de lamp geven?

De hoeveelheid licht

De hoeveelheid licht die een lamp geeft, ook wel de lichtstroom genoemd, wordt uitgedrukt in lumen. Hoe meer lumen, hoe meer licht. Bij het zoeken naar een goede vervanger voor de bestaande lamp is het van belang dat de nieuwe lamp evenveel licht geeft als de bestaande lamp. Omdat de meeste mensen nog niet zo bekend zijn met de term lumen vragen we eerst hoeveel watt de bestaande lamp is. De lampen advies wizard berekend dan de noodzakenlijk hoeveelheid lumen van de nieuwe lamp. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe lamp voldoende licht gaat geven.

Hier zijn een paar richtgetallen: een 40W gloeilamp geeft ongeveer 440 lumen. Een 35W halogeen (deze is minder efficient dan een gloeilamp) geeft 150 lumen.

Indien geen specifiek wattage of lumen gekozen wordt dan zullen lampen met verschillende lichtsterktes getoond worden op de advies pagina.

ok

Moet de lamp dimbaar zijn?

dimmer

Sommige LED en/of spaarlampen zijn dimbaar.

Het exacte dimgedrag van de lamp kun je terugvinden in het betreffende meetrapport van de lamp. Sommige lampen laten zich heel mooi dimmer (gelijkmatig) anderen hebben een meer onregelmatig dimgedrag.

Indien niet gekozen wordt of een lamp wel/niet dimbaar is dan zullen beide varianten getoond worden op de advies pagina.

ok

Lengte

Bij de keuze van de TL is het van belang om de juist lengte te kiezen die past in het bestaande armatuur. In de OliNo lampen database staan de meest gangbare lengtes.

Indien geen specifieke lengte gekozen wordt dan zullen alle lengtes getoond worden op de advies pagina.

ok

Vervangingstrategie

Op dit moment geven de meeste LED-TL nog niet evenveel licht als een vergelijkbare TL.

Om er dan voor te zorgen dat bij het vervangen van TL toch nog voldoende licht beschikbaar is kan het nodig zijn om de TL te vervangen door twee LED-TLs. Deze geven samen dan een vergelijkbare hoeveelheid licht en terwijl ze vaak samen toch nog zuiniger dan de oorspronkelijke TL.

Het is bij de keuze van de vervangingstrategie wel zaak om te kijken of in de nieuwe situatie meer lampen toegepast kunnen worden dan in de oude situatie.

Indien geen specifieke vervangingstrategie gekozen wordt dan gaan we ervan uit dat de lamp 1 op 1 vervangen wordt.

ok

Stralingshoek

De stralingshoek bepaald voor een belangrijke mate de sfeer van een lamp.

Lampen met een smalle bundel (0-30 graden) worden vaak als accentverlichting gebruikt en zorgen voor sfeer in een ruimte.

Lampen met een breede bundel (30-180 graden) zijn vaak puur functioneel en zorgen voor het uitlichten van een groter oppervlak in een ruimte.

Indien geen specifieke stralingshoek gekozen wordt dan zullen lampen met alle stralingshoeken getoond worden op de advies pagina.

ok

Kleurechtheid

Bij bedrijven kan de kleurechtheid van belang zijn. De kleurechtheid wordt uitgedrukt in de CRI waarde.

Kleurechtheid is met name van belang bij bedrijven waar het goed onderscheiden van verschillende kleuren heel belangrijk is. Je moet hierbij denken uit drukkerijen, spuiterijen, etc..

Indien geen specifieke CRI waarde gekozen wordt dan zullen lampen met alle CRI waarden getoond worden op de advies pagina.

ok

Opwarming

Het opstartgedrag, oftwel het opwarmen, van een LED-lamp is veelzeggend. Door bij het opwarmen van een lamp zowel het vermogen als de verlichtingssterkte te meten kun je zien wat de efficiëntie doet. Als de efficiëntie erg veel daalt tijdens het opwarmen dan wil dat zeggen dat de LED-lamp erg warm is geworden en dat is mogelijk een indicatie voor een lage levensduur.

Meer informatie over het opstartgedrag van lampen kun je vinden in het volgende artikel Led-lampen, hoe lang gaan ze mee?

ok

Resultaten

Alle resultaten van de lampen komen uit de database van onafhankelijke metingen van OliNo.

Je kunt meer technische informatie krijgen over elke lamp door op de knop Meetrapport te klikken. Je krijgt dan het onafhankelijk meetrapport van OliNo met de werkelijke prestaties van de lamp.

De gevonden lampen hebben specificaties die voldoen aan de eerdere gemaakte keuzes. De lampen zijn standaard gesorteerd op efficiëntie (lumen/watt). De lampen met de hoogste efficiëntie staan bovenaan.

Bij elke lamp hebben we laten we de huidige prijs zien van de lamp en een link naar de leverancier waar je de lamp kunt kopen.

Getest door OliNo
ok