Lampmetingen

Om meer duidelijkheid en transparantie in de lichtmarkt te krijgen voert OliNo al sinds 2007 onafhankelijke lichtmetingen uit voor leveranciers, fabrikanten, ontwikkelbureaus en zelfs voor klanten. Steeds meer bedrijven zijn op de hoogte van deze service en we zien het aantal aangeboden metingen jaarlijks dan ook fors stijgen. Inmiddels hebben we in onze lampendatabase meer dan 1900 gepubliceerde meetrapporten in verschillende talen.

Totaal aantal gepubliceerde lampmetingen

Meetrapporten, compleet en diepgaand

Voor elke meting wordt een zeer gedetailleerd en uitgebreid meetrapport gemaakt. De doelgroep voor de meetrapporten zijn leveranciers, fabrikanten, lichttechneuten en Architecten (Eulumdat files). Vaak horen we van onze klanten dat de OliNo meetrapporten “best in class” zijn in de lichtmarkt.

De samenvatting van een meetrapport

Hier is een voorbeeld van het volledige meetrapport. Echter de meetrapporten zijn te technisch voor de gemiddelde consument of professionele klant. De consument is op zoek naar een duurzame lichtbron ter vervanging van zijn bestaande lamp(en) en wil daarin begeleid worden zonder allerlei technische rapporten te moeten lezen. De professionele klant wil snel kunnen zoeken naar lampen die voldoen aan de gewenste specificaties. Dat is de reden waarom we de LampenPortal hebben gebouwd.

Promotie + extra korting

Op de LampenPortal kunnen consumenten en professionals op een eenvoudige manier alle lampmetingen vinden die gepromoot worden door de leveranciers. Bij elke lampmeting heb je als leverancier de keuze of je de lamp ook gepromoot wilt hebben. Bij de keuze voor een promotie wordt je lamp gepromoot op de LampenPortal met een link naar je website en optioneel kun je een prijs tonen. Tevens krijgen de bijbehorende meetrapporten ook een link naar je eigen website. Voor het promoten van lampen heb je een promotieabonnement nodig. Bij een promotieabonnement krijg je ook nog eens een flinke korting op elke promotiemeting.

De lampenportal

 Voor consumenten en professionals

Via de Retrofit Wizard kunnen consumenten advies krijgen om hun oude lampen te vervangen. Hier worden alleen consumenten lampen getoond.  In het Compleetoverzicht kunnen consumenten en professionals specifiek zoeken naar lampen in bepaalde categorieën en filteren op de belangrijkste gemeten lampparameters. Via de kooponline link in de zoekresultaten kunnen potentiële klanten de lampdetailspagina opvragen en vandaar doorklikken naar de webshop of website van de leverancier om vervolgens de lamp aan te schaffen.

Uniek

Er bestaan op internet vele vergelijkingswebsites voor lampen. Echter de OliNo LampenPortal is hierin uniek omdat we alleen lampen vergelijken die ook daadwerkelijk doorgemeten zijn door OliNo. Ook tonen we veel meer belangrijke parameters. Hierdoor krijgt de bezoeker een eerlijk en onafhankelijk advies. Consumenten en professionals kunnen eindelijk appels met appels vergelijken.

Leveranciersportal

Zodra je een promotieabonnement hebt krijgt je ook een eigen inlogaccount op onze leveranciersportal. Op de leveranciersportal kun je statistieken raadplegen over hoe vaak je lampen getoond worden, hoe vaak er op geklikt wordt en welke lampen het meest populair zijn. Klik hier voor meer informatie over de leveranciersportal.

Subscription abonnement

Voor de promotie van lampen hebben we een subscription abonnement. Hiermee kun je een onbeperkte hoeveelheid lampen promoten en een onbeperkte hoeveelheid bezoekers laten doorklikken naar je website. Het subscription abonnement kost slechts €25,- per maand.
abonnement
Abonnement model

voorbeeld: Project Business

Hieronder staat een voorbeeld uitgewerkt op basis van werkelijk gemeten statistieken voor Project Business. In deze voorbeeldberekening kun je zien wat de promotiekosten zijn en de extra omzet die hiermee bereikt kan worden.

 Looptijd

De minimale looptijd van het promotieabonnement is 6 maanden en wordt via automatische incasso geïncasseerd. Na afloop van de 6 maanden wordt het abonnement automatisch maandelijks verlengd. De opzegtermijn is 1 maand.

Van start

Wil je graag meedoen? Dat is heel simpel. Start met de aanvraag van een promotieabonnement met de knop hieronder. Daarna kunt je een promotiemeting laten uitvoeren. Zodra de meting klaar is, komt de lamp direct beschikbaar in de LampenPortal en krijgt het bijbehorende meetrapport een link naar je eigen website. Ben je een bestaande klant en heb je al gepubliceerde metingen? Neem een promotieabonnement en de reeds doorgemeten lampen die nog actueel zijn, zullen automatisch getoond worden op de LampenPortal. Ook zullen alle reeds bestaande gepubliceerde meetrapporten automatisch een link krijgen naar je eigen website.

Tips en suggesties

We zijn continue bezig om de LampenPortal verder te verbeteren. Heb je zelf ook tips of suggesties hoe we deze LampenPortal verder kunnen verbeteren, laat het ons weten via het contactformulier.

Onafhankelijkheid OliNo

De onafhankelijkheid van OliNo is voor ons (en voor de duurzame community) van zeer grote waarde. We zorgen er dan ook voor dat de LampenPortal geen enkele invloed heeft op onze onafhankelijkheid. Het wel/niet gebruik maken van lampenpromotie heeft geen enkele invloed op de resultaten van lampmetingen, product reviews en inhoudelijke artikelen.

We blijven kritisch, objectief en onafhankelijk bij het verstrekken van informatie op onze website. Dit is ook wat de duurzame community van ons verwacht.