Stroomvraag en stroomaanbod beter in balans brengen

Geplaatst door Danny Steenhorst in Economie, Energieopslag, Groene stroom, Windenergie, Zonne-energie 2 Reacties»

Omdat het aanbod van windstroom en zonnestroom in Nederland en haar buurlanden gigantisch toenemen, moeten we vele maatregelen nemen om hiervan optimaal gebruik te kunnen maken. We zullen keihard moeten werken om meer en dikkere stroomkabels aan te leggen en andere fysieke maatregelen nemen om stroom te transporteren. Er zijn ook slimme maatregelen nodig om vraag en aanbod van stroom in balans te brengen.

Elektrisch varen: Je boot ombouwen naar elektrisch eenvoudiger dan je denkt

Geplaatst door Maurice Jilderda in Transport 2 Reacties»

In dit blog nemen we je mee in de ombouw van een spitsgatter naar elektrisch aangedreven. Deze spitsgatter, ook wel Noorse sloep genoemd, is een boot uit de jaren 80 en had eerst een oude dieselmotor. Deze wordt vervangen door een elektromotor van slechts 4 kW. Benieuwd naar de voordelen van elektrisch varen en hoe dit project verloopt?

Verduurzamen van je huis: kies voor het reinigen van je gevel

Geplaatst door Marielle in Energiebesparing 1 Reactie»

Als het gaat om het verduurzamen van je huis, dan denk je al snel aan het kopen van zonnepanelen en isolatie. Maar wist je dat de gevel van een huis een belangrijke rol speelt bij een duurzaam huis? Een schone gevel draagt namelijk niet alleen bij aan bij de uitstraling van een huis. In dit artikel bespreken lees je meer over hoe reiniging kan bijdragen aan het verduurzamen van je huis en waarom het een belangrijke investering is.

Weg met de traditionele open haard: verwarm je huis sfeervol en milieuvriendelijker

Geplaatst door Lotte in Verwarming Geen reacties»

Als het gaat om het verwarmen van je huis, is de traditionele open haard niet meer de beste manier om warm te blijven. Gelukkig zijn er verschillende alternatieven. Er wordt dan ook steeds vaker gevraagd en gezocht naar wat deze alternatieven zijn. Houtkachels, speksteenkachels en elektrische haarden zijn allemaal haalbare alternatieven die dezelfde warmte en comfort kunnen bieden en tegelijkertijd beter zijn voor het milieu. In dit artikel geven we je meer informatie over deze 3 alternatieven voor een traditionele open haard.

Kies voor milieubewust reizen: 3 tips

Geplaatst door Marielle in Transport 1 Reactie»

Reizen en het milieu: steeds vaker wordt dit onderwerp besproken. Het draait hier dan vooral om het vervoer naar de reisbestemming, doordat steeds meer mensen zich bewust zijn van de impact van vliegen. Het gevoel van vliegschaamte speelt hierbij een belangrijke rol. Maar hoe zorg je ervoor dat je milieubewust reist naar de plek van bestemming? En als je er eenmaal bent, waar kun je dan nog rekening mee houden? We geven je in dit artikel 3 tips!

VER: De Vereniging voor (toekomstige) Elektrische rijders

Geplaatst door Danny Steenhorst in Transport 1 Reactie»

De VER is ‘voor de leden, van de leden, door de leden’.

Deze vereniging is opgericht om mensen te informeren en met goede regelgeving op te komen voor de belangen van elektrische rijders. Wij hebben geen winstoogmerk.

Elektrisch rijden in plaats van op diesel of benzine is één van de belangrijkste noodzakelijke veranderingen die ons te wachten staat in de energietransitie (ook voor energieopslag). Omdat de aanschaf van een nieuwe auto vaak de op één na grootste uitgave (na aankoop van een huis) van een gezin betreft, is goede informatie over hoe en wat van een nieuwe E-auto zeer belangrijk.