Persoonlijk

E-mail jeroen appestaartje solarwebsite punt nl
Web http://www.solarwebsite.nl
Geboren 19750528
Burgerlijke staat Samenwonend
Talen Nederlands, Engels, beetje Duits
Missie Genieten van onze zelf-opgewekte zonnestroom, en via mijn website anderen laten zien hoe leuk en nuttig dat is.

Persoonlijke note

Mijn interesse voor duurzame energie en alles wat daarmee samenhangt is wellicht op een bijzondere manier tot stand gekomen. Toen ik een jaar of 17 was kreeg ik een catalogus in handen van het elektronica-postorderbedrijf Conrad Electronic. Dat bedrijf verkoopt onder andere zonnestroompanelen. Ik was direct geïntrigeerd door een apparaat wat uit (zon)licht op eenvoudige wijze direct elektriciteit kon maken. Behalve wat experimenten met kleine paneeltjes waarop ik mijn radio etc. liet werken moest een ‘echte’ installatie wachten tot er ruimte was in het budget en op het (eigen) dak.

Spoelen we de tijd 10 jaar verder dan is daar inmiddels het internet met o.a. de uiterst interessante sites van Floris Wouterlood en Peter Segaar. Na uitgebreid mailverkeer met de beide heren hakten we in juni 2006 de knoop door en plaatsten we een zonnestroominstallatie van 555Wp op het dak. Mede door besparingen produceerde die installatie een aanzienlijk deel van ons verbruik. Als je eenmaal het ‘zonne-virus’ opgelopen hebt laat het je niet meer los, en dus kwam er al in maart 2007 een uitbreiding in de vorm van 300Wp aan tweedehands panelen. Eind 2007 verhuisden we naar onze eerste koopwoning, en omdat het dak niet geheel zuid gericht is (waardoor een wat lagere opbrengst te verwachten valt) hebben we naast de al bestaande panelen een uitbreiding laten plaatsen tot in totaal 1365Wp. Hierdoor zal onze elektriciteitsrekening waarschijnlijk zeer dicht bij de 0kWh uitkomen.

Naast zonnestroompanelen ben ik ook geïnteresseed geraakt in andere gebieden waar veel energie bespaard kan worden. Vooral op het gebied van transport valt nog veel te winnen. Ik hoop dat de ontwikkelingen op het gebied van o.a. elektrische voertuigen zeer snel zullen gaan zodat we de ouderwetse en inefficiënte voertuigen op fossiele brandstoffen vaarwel kunnen zeggen. Om die ontwikkelingen van nabij mee te kunnen maken heb ik proefritten gemaakt in elektrische voertuigen die op dit moment verkrijgbaar zijn, o.a. een elektrische scooter, een Twike, een CityEl, een Toyota Plug-in Prius, een Innovan.

Over onze zonnestroominstallatie, proefritten in elektrische voertuigen en overige zaken op energiegebied die mij bezighouden schrijf ik op mijn website: http://www.solarwebsite.nl