oplaadpunt thuisNet als met parkeerplekken voor auto’s (2,2 plaatsen per auto) zijn er voldoende oplaadpunten, alleen moet je er wel gebruik van kunnen maken. Indien wij als burgers en kleine bedrijven ons privé oplaadpunten openstellen komen er in één klap vele oplaadpunten bij.

Tarief

Er wordt een vaste prijs van 30 cent per getankte kWh gehanteerd, zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is.

potentie

Stel 1 miljoen huishoudens en bedrijven stellen hun privé oplaadpunt open en daar wordt 15 kWh per week getankt, stel dat hiermee 5 liter benzine bespaart wordt, dan kunnen we met deze actie jaarlijks 250.000.000 liter benzine besparen, wat een CO2 uitstoot van 575 miljoen kilogram kan voorkomen.

Oplaadpunt-590x392-bitcoin

Wat te doen

  • Stel uw oplaadpunt beschikbaar. Vul onderstaand formulier in.
  • Print hier dit briefje en geef dit aan de buren.
  • Bel bij buren aan die ook een oplaadpunt hebben en vraag of uw visite bij hen mag tanken voor 30 cent per kWh.

Deze actie is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook bijdragen aan een betere samenleving waarbij buren samen met oplossingen komen. Buren kunnen ook beginnen over hun ervaringen met zonnepanelen en zo meer duurzame stroom opwekken in de wijk.

Betalen

Afrekenen van de afgenomen kWh kan op 3 manieren.

1 Cash. U gooit aantal kWH x 0,30 door de brievenbus.
2 U stort direct het geld per bank.
3 U gebruikt Bitcoins om het geld naar elkaar over te maken.

De eigenaar van het laadpunt kan zelf aangeven welke van de bovenstaande betaalmethodes geaccepteerd worden.

Indien u meedoet als gebruiker dan bent u verplicht het nummer van uw mobiele telefoon achter uw voorruit te leggen. Als u uw oplaadpaal beschikbaar stelt dan bent u verplicht groene stroom te leveren al dan niet zelf opgewekt met eigen zonnepanelen.

Nadelen

Niet altijd zal een oplaadpunt beschikbaar zijn, dit kan deels worden voorkomen met vele oplaadpunten in de buurt. Het zal af en toe vervelend zijn als iemand per ongeluk vergeet te betalen of dat je eigen oprit bezet is. Je hoeft natuurlijk niet mee te doen, maar dit systeem zal vele voordelen kennen.

Aanmelden

Wil je je privé oplaadpunt ook beschikbaar stellen met bovenstaande voorwaarden, meld je hieronder aan. Als er voldoende mensen zijn die interesse hebben om mee te doen dan zijn er misschien ook partijen in de markt die hiervoor een handige app willen maken voor op de telefoon.

Deelnemers

Ga hier naar het overzicht van de deelnemers