Led-slang verlichting

Geplaatst door Niels Thijssen in Ledlampen 13 Reacties»

Sinds kort kun je bij Ikea een led-lichtslang kopen met de naam Trettioen. Een korte review…

led-lichtslang

Sinds kort heb ik een nieuwbouwwoning waarvan ik de keuken zelf voorzien heb van een “bar-uiteinde”. Nu komt daar ter zijner tijd een eetkamertafel te staan. Op dit moment is het een duister vlak.

Vandaar dat ik een TL verlichting of iets dergelijks op het oog had met de volgende eisen:

  • Simple montage
  • Mooi weg te werken
  • Als het even kan energie-zuinig

Tijdens een winkelsessie bij Ikea kwam ik deze Trettioen lichten tegen waar je een fotolijst mee kunt opsieren of verlichten.

led-lichtslang

Het is een led-lichtslang van 1 meter die je kunt verlengen door ze aan elkaar te klikken. Ik heb deze led-lichtslang gebruikt om mijn “bar-uiteinde” te verlichten.

led-lichtslang

Het energie verbruik van deze led-slang is slechts 1,7 Watt. De slang is verkrijgbaar in de kleuren wit, blauw, groen en rood.

led-lichtslang

led-lichtslang

led-lichtslang

13 reacties op “Led-slang verlichting”

De kleur is wit, maar zeer zeker niet blauwig!

Prijs is EUR 39,= per stuk (dat is incl. transformator, bekabeling (2 soorten) en 4 LED-rails).

Montage aan hout heb ik gedaan met enkele druppels siliconen-kit (en daarna vastzetten met tape totdat de kit gedroogd is).

Ik wou ook graag een led slang alleen ze waren mij iets te prijzig. (voor een lichtkoof met 2 kleuren) kwam uit op 2x 4,2m . Dit zou me meer dan 200 euro aanschaf kosten, heb uiteindelijk gekozen voor een tradionele licht slang, aanschraf was slecht 50 euro, een aangezien ik hier toch nog slechts 1 jaar zit vele malen goedkoper.

Intresanter word het naar de toekomst toe nu je overal led verlichting ziet opduiken, mogelijk dat het al binnen 2 jaar goedkoper is of iig evenduur dan de tradionele spaarlamp, en dat terwijl je er veel meer mee kunt (klein, diverse kleure, etc).

Ow ps, ruim 8 meter aan tradionele slang verbruikt net geen 140watt, dat valt me wel enigsince tegen, in mijn nieuwe woning komen word het dus toch echt een led-slang,

“equivalent” zegt het eigenlijk al; “gelijk aan”. Googlend op internet zie ik dat “equivalent” dan gebruikt wordt om een vergelijk te leggen tussen het een en het ander. Voorbeelden:

  1. een biomassacentrale met een output van equivalent vermogen van 6 MW. Dat wil dan zeggen dat deze biomassacentrale een output heeft die vergelijkbaar is met een centrale van 6 MW.
  2. ik heb een stukje gevonden over “equivalent vermogen” in dit artikel over spaartransformatoren, op pagina 4.
    Het gaat over het verschil tussen een spaartransformator en een gewone (meest bekende) transformator. Wanneer we een 10 kVA transformator nemen, die in een bepaalde manier wordt gebruikt (bijvoorbeeld transformatie van 380 maar 220 V bij nominale belasting zodanig dat de transformator 10 kVA omtransformeert), dan zou een spaartransformator, bij hetzelfde gebruik, slects 4,2 kVA zien. Deze 4,2 kVA wordt dan “equivalent vermogen” genoemd; dus vermogen dat deze 10kVA spaartransformator ziet in vergelijk met een normale transformator.

Trafo’s zijn beruchte sluipverbruikers.
Zit de aan/uit schakelaar aan de AC kant (goed) van de Trafo of aan de DC kant (slecht)?

net bij cranenbroek gekocht; 24m led lichtslang
29.95 ,warm wit 32.00
dan gaat de ikeaprijs nergens over toch

@Dre: Vergeet niet dat dit artikel ergens in 2006 geschreven is…. toen lagen er andere prijzen voor LED/verlichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *