Nieuwe OliNo site

Geplaatst door Jeroen van Agt in OliNo 4 Reacties»

Het zal de trouwe bezoeker waarschijnlijk niet ontgaan zijn. OliNo zit in een nieuw jasje. Vanwege terugkerende aanvallen van spambots was de oude site regelmatig niet meer voorruit te branden. Daarom zijn we op zoek gegaan naar nieuwe blogging software. Die hebben we gevonden. Behalve beter spam beveiliging heeft deze software nog veel meer leuks in petto voor de OliNo website.

Spambots

Helaas wordt de OliNo site al een tijd lang aangevallen door spambots. Dit zijn automatische scripts die proberen om op zoveel mogelijk populaire websites een berichtje achter te laten met daarin reclame of een url. Het doel is dat zoveel mogelijk mensen een keer klikken op de url en daarmee op een andere website komen die weer reclame opkomsten oplevert. Door het grote aantal van berichten wat zo’n spambot achterlaat zijn er blijkbaar voldoende mensen die blijven klikken op deze links waardoor het een erg lucratieve business is. Om een idee te geven, onze OliNo website kreeg dagelijks te maken met meer dan 100.000 berichten die door spambots achter gelaten werden. Gelukkig hadden we wel een goede spam filter draaien waardoor deze berichten niet zichtbaar werden. Echter het hoge aantal berichten en niet optimaal cache systeem werd onze oude OliNo website teveel. Het gevolg is dat de server erg traag werd en af en toe ook onbereikbaar was. Kortom een zeer ongewenste situatie.

Nieuwe software

Het werd dus tijd voor nieuwe software die beter bestand is tegen dit soort “cyber” criminelen. Na lang zoeken zijn we uitgekomen op blogging software van WordPress. Dit is zeer populaire open-source blogging software. Dezelfde software wordt gebruik voor inmiddels miljoenen websites en het het is ook geschikt voor websites met extreem veel bezoekers. Er zijn blogging sites bekend die met wordpress draaien en die meer dan 1 miljoen bezoekers per dagen binnenkrijgen. Kortom met deze software kan OliNo nog een beetje groeien 🙂

Nieuwe mogelijkheden

WordPress biedt onze site veel nieuwe mogelijkheden. Behalve een veel beter spam protectie systeem en beter caching kunnen we gebruikers ook meer rechten geven. Hierdoor kun je straks zelf je eigen artikelen gaan schrijven. Hoe het allemaal precies werkt moeten we nog uitzoeken. Zodra we eruit zijn hoe we dit gaan aanpakken zullen we hiervoor een handleiding op de site zetten. Verder biedt WordPress ook beter mogelijkheden om op een hele eenvoudige manier online een artikel te schrijven, foto’s toe te voegen zonder dat je hiervoor enige technische kennis nodig hebt. Ideaal dus.

Het schrijven van een artikel is veel eenvoudiger geworden

Nieuwe look

Zoals je misschien al gezien hebt is de OliNo ook in een nieuw jasje gestoken. We hebben gekozen om voor de basis gebruik te maken van het prachtige WordPress theme van N.Design Studio. Het mooie van WordPress is dat er duizenden themes en plugins beschikbaar zijn. Kortom keuze genoeg. Als je zelf nog een goed voorstel hebt ter verbetering van de website dan houden we ons altijd aanbevolen.

Nieuwe server

We hebben besloten om OliNo.org op een eigen virtual server te zetten. De server wordt gehost bij SoftNow. Doordat we nu een eigen virtual server hebben verwachten we dat we een beter performance kunnen halen en hebben we veel meer opslagruimte gekregen. Kortom veel groei mogelijkheden.

Meer artikelen

Natuurlijk zijn we altijd op zoek naar meer interessante artikelen over Duurzame Energie. En daarvoor hebben we jou nodig! Heb je interesse om zelf ook een artikel te schrijven over duurzame energie stuur dan een mailtje naar blog appestaartje olino punt org. Kijk eens rond op de site voor inspiratie.

Meer bezoekers

Kortom we gaan weer een nieuw tijdperk in met OliNo. Momenteel krijgen we meer dan 25.000 bezoekers per maand en daar zijn we heel trots op. Er zijn ook plannen om internationaal te gaan door onze site in het Engels (en in de toekomst misschien ook in het Spaans) te gaan aanbieden. Als het je leuk lijkt om mee te helpen met vertalen laat het ons weten.

4 reacties op “Nieuwe OliNo site”

Het nieuwe logo en het frisse groene jasje zien er goed uit!

Tevens een nuttige bijscholing over het beteugelen van spam middels WordPress. Op mijn werk is de hoeveelheid spam in een jaar tijd met een factor 400 (!) toegenomen.
Verspreiders van spambots zouden eigenlijk vervolgd moeten worden wegens het plegen van een milieudelict. Het verspreiden van deze enorme hoeveelheden pulp gaat niet zonder electriciteit…

Gaaf, man !
Deze kleuren zijn echt tof.
Er zit zeker een vrouw achter het nieuwe jasje van OliNo.
Behind every great man there is a great woman !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *