Lightning-GT

Geplaatst door Jeroen van Agt in Transport 10 Reacties»

Er is wederom een snelle elektrische sportwagen geïntroduceerd. Na de introductie van de Tesla Coupe en de Lotus Elise ECE volgt nu de 100% elektrische Lightning-GT. De prestaties liegen er niet om: In < 4 sec van 0 naar 100 km/h, actieradius van 288 km en een top van 208 km/h.

Lightning Car Company

De Lightning Car Company presenteert zichzelf de Lightning als “UK’s Premier Electric Sports Car”. Het bedrijf is gevestigd in PeterBorough in het verenigde koninkrijk. Het bedrijf is opgericht in 2006 door Arthur Wolstenholme.

De Lightning-GT gezien vanaf de achterkant

Specificaties

Lightning-GT
Top snelheid 208 km/h
Acceleratie
0-100 km/h
4 sec
Vermogen 4 x 120 kW
Capaciteit accu’s 36 kWh
Actieradius 288 km
Verbruik 125 Wh/km

Een opvallend verschil met de Tesla is dat de Lightning-GT de motoren in de wielen heeft. Elke motor heeft een vermogen van 120 kW. Totaal komt het vermogen van de auto uit op 4 x 120 kW = 480 kW. Dat is meer dan 640 PK!

Accu’s

De NanoSafe accu’s maken gebruik van nanotitanium. Ze gaan 12 jaar mee en behouden na 15.000 herlaadbeurten nog minstens 85 % van hun potentieel. Het herladen kan binnen 10 minuten door gebruik te maken van hoogspanning. Opvallend is verder dat er ‘slechts’ 30 batterijen nodig zijn. Als je dat vergelijkt met de Tesla, deze heeft 6800 kleine batterijen.

De Lightning-GT in beweging.

Video’s


Presentatie van de Lightning-GT op de British Motor Show 2008

Interessante Links

10 reacties op “Lightning-GT”

De Lightning Car Company is opgericht door Arthur Wolstenholme, een echte sportwagenbouwer. Peter Ward houdt alleen de toespraak bij de onthulling.

@Bas,

Dank je voor de correctie. Ik heb het in het artikel aangepast. Het oorspronkelijke pers bericht over de onthulling van de Lightning-GT heeft mij inderdaad op de verkeerde voet gezet.

Nu is de vraag: “wa kost da?”
Als je in b.v een golfje nou +/- 100PK aan motoren plaats, dan heb je toch een respectabele actieradius lijkt mij. De prijs das een ander verhaal.

Jaren terug had ik in de blog van http://www.greencarcongress.com al gepost dat een sportwagenframe met PML FlightLink’s motorwielen en Altairnano’s “powersave” lithium-ion batterijen een superauto oplevert.

Nu bestaat die wagen in het echt: de ‘lightning-GT’.

Onbetaalbaar natuurlijk, maar volvo gaat hopelijk ook autos met PML FlightLink’s motorwielen op de markt brengen. In combinatie met een “range-extender” (elektrische generator) van bijv. PML Flightlink kan zo’n volvo voor iedereen interessant zijn.

inderdaad jammer dat ze alleen nog van dit soort superdure paradepaardjes maken, als we dezelfde techniek nou eens zouden toepassen in efficiente personenauto’s…
Tesla heeft ons ook beloofd ooit personenauto’s te gaan maken, even afwachten dus nog maar…

Ik denk dat dit een foutje is:”Capaciteit accu’s 36 kW” en dat er kWh bedoelt word?

Verder ben ik wel geinteresseerd naar die accutechniek, want die word hier wel als revolutionair gepresenteerd.

@Paul,

Goede opmerking. Het moet inderdaad 36 kWh zijn. Ik heb het aangepast in het artikel.

Wat betreft de nanotitanium accutechniek, dat ziet er inderdaad zeer veel belovend uit. Echter ik heb nog geen technische informatie hierover kunnen vinden. Weet iemand hier iets meer van?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *