Miles Highway Speed sedan

Geplaatst door Jeroen van Agt in Transport 13 Reacties»

De Miles Highway Speed sedan is een elektrische auto met plaats voor vier personen. Het bereik is 160 km en de topsnelheid is 128 km/h. De wagen zal in 2010 op de markt komen en gaat $40.000 kosten.

miles-hsv

De naam

De wagen is al een paar keer van naam veranderd. Eerst heette de wagen Javlon, daarna XS500. Nu is Miles bezig met het verzinnen van een nieuwe naam die binnen 12 maanden bekend wordt gemaakt. Tot die tijd wordt de wagen aangeduid als Miles Highway Speed sedan, oftwel een vierpersoonswagen geschikt voor de snelweg.

Het design

De wagen is ontworpen door het bekende design huis Pininfarina. De wagen kan vier personen vervoeren en heeft een normale kofferbak. Om de kosten te drukken komt de basis van de wagen, zonder motor en versnellingsbak, van een Chinese autofabrikant met de naam Hafie van de automobielgroep Harbin in China.

miles-kofferbak
De wagen heeft een normale kofferbak

De wagen is vrij luxe uitgevoerd en kan voorzien worden van de volgende opties: airconditioning, elektrische stoelen en ramen, een zonnedak en een AM/FM CD stereo systeem met bluetooth.

miles-interieur
Het interieur

De motor

Over de motor zelf is nog niet zoveel bekend. Het enige wat bekend is is dat de motor ook gebruikt kan worden als generator bij het remmen. Hierdoor kan de bewegingsenergie weer deels (max. 30%) teruggewonnen worden om hiermee de accu’s op te laden. Dit is vooral interessant in de stad waar veel geremd moet worden.

De accu’s

De accu’s zijn van het type lithium-ion en hebben een capaciteit van 30 kWh. Het opladen kan gewoon gebeuren via het stopkontact (220V). Het opladen van 50% lege batterijen duurt ongeveer 4-6 uur. Miles is in een samenwerkingsverband ook bezig om een snellaadstation te ontwikkelen. Hiermee is het mogelijk om de wagen op te laden in 15-20 minuten.

miles-achterkant
Eindelijk geen smerige uitlaat meer aan de achterkant van de auto

Verbruik

De wagen heeft een energie verbruik van 188 Wh/km. Dit is vrij hoog als je dit vergelijkt met andere elektrische auto’s. Echter in vergelijk met een benzine auto is het nog steeds voordeliger. De prijs per km is 0,188 kWh x 23 euro cent = 4,3 euro cent. Het volgooien van de “tank” kost 30 kWh x 0,23 euro = 6,90 euro. Met een volle accu’s kun je 160 km ver rijden. Met elektrisch rijden kun je dus veel geld besparen op jaarbasis.

Planning

Het eerste highway speed prototype is afgeleverd in de Verenigde Staten in januari 2008. De eerste test resultaten van de botsproeven laten zien dat de wagen een bovengemiddelde N-CAP veiligheidswaarde (vier sterren) krijgt. Overige prototypes zullen afgeleverd worden eind 2008 voor het uitvoeren van weg -en klimaattesten. Dit gaat ongeveer 6 maanden duren. De wagen komt eind 2009 beschikbaar voor proefritjes en zal begin 2010 beschikbaar komen bij dealers in de Verenigde Staten.

miles-hsv
De wagen ziet er uit als een normale sedan

Specificaties

Verbruik 188 Wh/km
Gewicht ? kg
Bereik 160 km
Vermogen ? kW
Koppel ? Nm
Acceleratie 0-100 km/h 8 sec
Accu capaciteit 30 kWh
Accu type Lithium-ion
Accu levensduur 160.000 km
Top 128 km/h
Productie jaar 2010
Prijs $40.000

Videos

Ik heb geen video’s gevonden van deze auto. Heb je zelf video’s van deze auto of video’s gezien op internet, laat het dan even weten middels een comment hieronder.

Interessante links

Jouw mening

Wat vind je van deze auto? Laat het weten door een commentaar te plaatsen hieronder.

Meer info

Als je meer weet over deze auto laat het dan weten door een commentaar te plaatsen hieronder. Zet ook de url in het commentaar waar je deze informatie gevonden hebt.

13 reacties op “Miles Highway Speed sedan”

Misschien dat het goedkoper rijden is ten opzichte van benzine maar als je LPG rijdt dan rij je toch goedkoper. LPG kost ongeveer 44 cent aan de pomp en ik rijd er ongeveer 1 op 11 mee. Dat is dus 4 cent per kilometer aan energiekosten.

@Paul,

De verwachting is dat de olie en de daaraan gekoppelde gas prijs weer fors gaat stijgen (vanwege peakoil) zodra de economie weer een beetje aantrekt. Je LPG prijs zal waarschijnlijk even hard meestijgen.

Overigens kun je nu al goedkoper elektrisch rijden als je een zuinige elektrische wagen neemt. De Miles is niet de meest zuinige. Kijk maar eens naar de Loremo EV. Deze kost maar 1,4 cent per km aan elektriciteit.

@Jeroen,
Volgens mij ben je iets te optimistisch met je stelling dat je ‘nu al goedkoper elektrisch kunt rijden’, zowel de Miles als de Loremo EV zijn pas in 2010 leverbaar en waarschijnlijk nog niet eens in Nederland.
Ik ben zelf op zoek naar een EV, maar behoudens een enkele onbetaalbare sportwagen is er niet veel leverbaar.

met stijgende olieprijzen stijgen de elektriciteitsprijzen ook mee. Het blijft ook bij elektrische auto’s zaak om naar energiezuinige types te zoeken. De loremo ziet er inderdaad interessant uit al zal de andere instap voor veel mensen een barriere zijn. Maar hopelijk komen er straks elektrische auto’s die zuinig zuin en waar je normaal in kan stappen. In jullie overzicht staat volgens mij een omgebouwde golf die al aanzienlijk zuiniger is.

@Paul,

De stijgende elektriciteitsprijzen vanwege onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen is samen met het milieu aspect ook DE reden waarom we zo spoedig mogelijk moeten overstappen op echte duurzame energie opwekking.

Hiermee bedoel ik energie opwekken middels zonne -en windenergie. Aangevuld met Hydro of getijden energie opwekking waar mogelijk.

De verwachting is dat de elektriciteitsprijs kan gaan dalen naarmate we meer energie duurzaam opwekken. Dit effect zie je in het buitenland al gebeuren. Zie ook het artikel Windenergie zorgt voor een lagere elektriciteitsprijs

Als je een auto zoekt die zuinig en elektrisch rijd, kijk dan ook eens naar de Aptera. 10 kWh voor 193km rijden. En leverbaar vanaf Oktober in Californië. 1,2 cent per kilometer bij een prijs van 0.25 cent per kWh.

Ik was behoorlijk fan van deze auto, maar ik ben er op teruggekomen;

– Uitstel volgt op uitstel, het is maar zeer de vraag wanneer (of?) deze daadwerkelijk op de Nederlandse markt verschijnt.
– Het energieverbruik is te hoog, dat kan veel minder.
– Hoewel het gewicht nog niet bekend is vermoed ik dat het voertuig erg zwaar zal zijn. Het lijkt van klassieke constructie (staal) met een flinke accu. 1200kg lijkt me een aardige schatting. Dit zorgt mede voor een veel te hoog energieverbruik en hij is natuurlijk nog altijd gevaarlijk voor écht duurzame weggebruikers zoals fietsers en voetgangers.
– Door het hoge energieverbruik zal de laadtijd uit een normaal stopkontakt erg lang zijn.
– Het is een Chinese auto, het is voor mij zeer de vraag wat de kwaliteit en veiligheid is. Herinneren we ons de crashtests van de Landwind nog?

Het lijkt mij typisch een ‘business-as-usual’-auto, zoals er nog wel meer zijn.

Ik zie zelf veel meer in hele lichte voertuigen die veel minder energie verbruiken en die het stadsverkeer door hun lage gewicht veel veiliger maken.

Ideaal deze auto! Het zou mooi zijn als door middel van een oplaadrail de actieradius oneindig wordt. Het is simpel, bouw een rail in de snelweg die de accu’s kan voeden. In de stad is het bereik groot genoeg, dus alleen op de snelweg zo’n rail.

ER MOET NOG HEEL EVEN GEDULD GETOOND WORDEN.
Op dit moment vind er een revolutie plaats op het gebied van accu’s Binnen zeer korte tijd komen er accu’s op de markt die sneller op te laden zijn dan een benzine tank.
en een actieradius geven waar een brandstof auto een puntne aan kan zuigen dank zij fundanmenteel onderzoek kan men reeds laptops laden in twintig seconden

Zie ik het nou goed? In het overzicht staat 2008 en een prijs van 29.500. In dit artikel is de datum verschoven naar 2010 en de prijs ruim 10.000 opgekrikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *