Toch kans op een feed-in regeling in Nederland?

Geplaatst door Jeroen van Agt in Overheid 4 Reacties»

here-comes-the-sunHet lijkt erop dat de actie die gestart is door insnet.org om de feed-in regeling onder de aandacht te brengen in Nederland ook tot politiek Den Haag is doorgedrongen. Op woensdag 18 maart praat de Minister van Economische Zaken, Maria van der Hoeven, hierover met de grootste expert op dat gebied, het Duitse Bondsdaglid Hermann Scheer. Hij maakte de feed-in regeling in Duitsland tot een groot succes voor duurzame energie. Dit is jouw kans om ook te laten zien dat je ook graag een goede feed-in regeling in Nederland wilt hebben!

Beste bezoeker van OliNo

Zelf duurzame energie opwekken kan een groot verschil maken op de weg naar een duurzamere wereld. Een goede feed-in regeling helpt daar enorm bij. Hoe, dat kun je lezen op www.insnet.org/feedin

Daar vind je uitleg en een open brief. Die open brief heb ik getekend, en ik wil jou verzoeken dat ook te doen. Want op woensdag 18 maart praat de Minister van Economische Zaken, Maria van der Hoeven, hierover met de grootste expert op dat gebied, het Duitse Bondsdaglid Hermann Scheer. Hij maakte de feed-in regeling in Duitsland tot een groot succes voor duurzame energie.
Dat kan ook in Nederland. Zeker als wij met vele duizenden aan de Minister kunnen laten zien dat wij achter dat idee staan. Dat gaan we doen door de namen van alle ondertekenaars voor het gesprek onder de aandacht van de Minister brengen.

Teken daarom mee, stuur dit bericht door aan vrienden en bekenden en wordt deel van het succes van duurzame energie van en voor ons allemaal!

Namens het OliNo team

Jeroen van Agt

www.insnet.org/feedin

4 reacties op “Toch kans op een feed-in regeling in Nederland?”

Leuke bijkomstigheid: 18 maart is ook nationale boomfeestdag….
Dus naast het ‘bomen’ met Herr Scheer, is het ook leuk om een bosje aan te leggen… of niet mevrouw Van der Hoeven? 😉

Getekend. Hopelijk wordt dit een groot succes.

Maria van der Hoeve hoorde ik laatst nog reageren (2de kamer “debat”) op de “vragen” van de heer Jansen (SP geloof ik) over het slechte rendement van kolencentrales met een CO2 afzuigkap. Ze zei: “we hebben geen alternatief, de duurzame energie tech is nog niet marktrijp” (of iets dergelijks).

Zowel Van der Hoeve als Jansen worden niet gehinderd door enige concrete kennis over technologie, precies zoals ik al beschreef in mijn artikel. Daarom zijn de conclusies getrokken door veel politici al bij voorbaat waardeloos, en gaan we de boot in met ze.

‘the stupid babyboomers are bust’

De roep om energiebesparing èn om meer duurzame energie wordt steeds sterker. Vanavond hebben wetenschappers voor het journaal gezegd dat de politiek nu niet langer meer onderuit kan. De uitstoot van CO2 MOET gewoon flink omlaag, anders zijn de gevolgen voor het milieu onomkeerbaar.
De internationale politiek moet dus aan energiebesparing en aan duurzame energie doen. Men kan er gewoon niet meer onderuit, ook al wil men dat misschien nog.

Ik denk dat het rapport van de wetenschappers een sterke steun in de rug is om initiatieven zoals hierboven tot stand te brengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *