Automatische besparingshulp 3

Geplaatst door Bart Knijnenburg in Energiebesparing Geen reacties»

systeemDe trouwe volgers van Olino kennen hem al: het systeem dat helpt bij energiebesparing, ontwikkeld door onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven. Het systeem is wederom verbeterd en geeft maatregelen die bij je passen, op de manier die bij je past.

Het doel van het systeem is simpel: Er zijn honderden besparingsmogelijkheden, maar welke past nou het beste bij mij? Een lastige keuze, want je kunt nou eenmaal niet alles doen. Het systeem van de onderzoekers helpt je door je voorkeur te leren en op basis hiervan besparingsmaatregelen aan te bieden.

Op basis van de onderzoeksresultaten van vorige versie is het systeem wat versimpeld en sneller gemaakt. De versimpeling kon worden gerealiseerd door te kijken naar de psychologische processen die meespelen bij het maken van keuzes, en vervolgens de techniek hierop aan te passen. Hoe dit precies in zijn werk gaat verklappen we binnenkort in een wat uitgebreider artikel.

Wil je zelf ook weten hoeveel energie je met behulp van dit systeem kunt besparen? Het systeem is te vinden op www.besparingshulp.nl.

Voor en na het werken met het systeem worden nog een aantal vragen gesteld. Door deze in te vullen help je mee met het onderzoek waardoor het systeem nog beter gemaakt kan worden! Heb je al eerder meegedaan, dan kun je gewoon weer meedoen, en aangeven in hoeverre je het systeem verbeterd vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *