Impressie Schoner Vervoer Toer 2009

Geplaatst door Jeroen Haringman in Transport 5 Reacties»

Impressie Schoner Vervoer Toer 2009Op 20 september 2009 werd tijdens de autoloze zondag in Amsterdam de Schoner Vervoer Toer georganiseerd. Aan deze rijtoer door de stad deden vele tientallen min of meer duurzame voertuigen deel zoals fietsen, elektrische fietsen, ligfietsen, velomobielen, elektrische scooters, Segways, elektrische auto’s, plugin hybride auto’s, auto’s op diverse biobrandstoffen, auto’s op perslucht en zelfs elektrische vrachtauto’s. Van deze dag heb ik een video-impressie gemaakt.


Video-impressie Schoner Vervoer Toer 2009

Zoals in het filmpje te zien is deed er een grote verscheidenheid aan voertuigen mee. Het ene voertuig zou je wat duurzamer dan de andere kunnen noemen, zo vond ik zelf dat de fiets, een ideaal vervoermiddel voor in de stad, wat onderberlicht werd en vond ik het opmerkelijk dat juist de auto zo veel aandacht kreeg op de autoloze zondag! Hoe dan ook, het weer was prachtig, de mensen waren enthousiast en het was een geweldige dag. Ik hoop dat ik met het filmpje de sfeer van de dag een beetje weer heb kunnen geven.


Jeroen Haringman, SolarWebsite.nl

Gerelateerde artikelen

5 reacties op “Impressie Schoner Vervoer Toer 2009”

Een heel leuke film! Bedankt!

Wat mijn persoonlijk het meest aansprak was de twee persoons velomobiel. In je eentje ermee op stap is helaas geen fijne optie (te zwaar). En voor fietspaden is het te breed (tijd voor brede fietssnelwegen 🙂 ).

De twike (active?) zal in veel gevallen praktischer zijn.

Het viel me trouwens op dat de sunrider velomobiel zoveel groter (hoger) is dan de quest. (4:30 min.)

Was een hele leuke film. Met een mooi ironisch nummer eronder. (En dat al in de jaren 80)
Heb me erg vermaakt op de dag. Leuk om zoveel “geloofsgenoten” te zien.

Errata: De auto op 2:30 is geen Tesla maar een Lotus Elise. Maar goed, je was toch al niet zo’n fan van auto’s 🙂

@Philip: kleine correctie: ik ben geen fan van grootschalig en ondoordacht autogebruik. Auto’s op zich doen me niet zo veel, het is een stuk blik wat me veilig en zuinig van A naar B moet brengen als het OV op een bepaalde route geen optie is, of als er een groot voorwerp mee moet. Niet meer, niet minder.

Maar je hebt gelijk, dat is een foutje in de film. De beide auto’s lijken echter sterk op elkaar – zoek maar eens plaatjes op.

@Kris: Die twee persoons Quest is in het echt nog veel cooler om te zien dan op een foto of in een filmpje. Als je met zijn tweeën bent moet je echt heel hard kunnen fietsen lijkt me, hij is slechts anderhalf keer zo zwaar als een normale Quest en ik vermoed dat de luchtweerstand ook minder dan twee keer zo groot is dan een normale Quest. Je hebt echter wel twee keer zo veel vermogen tot je beschikking. Overigens zie je in het filmpje wel een stukje één iemand fietsen (de man links), maar dat is met lage snelheid.

Voor een grotere versie van het filmpje kun je trouwens het beste kijken op http://www.solarwebsite.nl/2009/09/filmpje-schoner-vervoer-toer-2009/

Ik heb trouwens nog meer film- en fotomateriaal van de Schoner Vervoer Toer. Ik heb zulke leuke reacties ontvangen op dit filmpje dat ik misschien nog wel een filmpje maak.

Hoi Jeroen,

Leuk te weten van dat gewicht. Dat scheelt inderdaad. En die luchtweerstand zal idd gunstiger zijn.

Een tandem velomobiel waarbij je achter elkaar zit (of met de ruggen tegen elkaar), zou ook heel leuk zijn. Dan heb je nóg minder luchtweerstand. Passeren op een fietspad is dan ook te doen. Maar zo naast elkaar is natuurlijk wel gezelliger. 🙂

@ Kris,

met een tandemvelomobiel ga je – vanwege de lengte – heel veel bochten in Belgische fietspaden niet kunnen nemen, al is het idee op zich wel leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *