De uPT elektrische Trikke

Geplaatst door Jeroen van Agt in Transport 7 Reacties»

De uPT elektrische TrikkeInterview met Joris de Luij van Trikke BeNeLux tijdens de Schoner Vervoer Toer 2009 in Amsterdam over de uPT elektrische Trikke; de ultra-lichte persoonlijke transporter. Joris verteld hoe de Trikke ingezet kan worden als een gecombineerde fitness excersise en vervoersmiddel. De Trikke wordt voortbewogen door een draaiende beweging te maken. De elektrische Trikke is ook uitgerust met een elektrische hulpmotor. De elektrische Trikke haalt een topsnelheid van bijna 30 km/h en als je een beetje mee swingt dan haal je 40km op 1 acculading. De elektrische Trikke wordt gemaakt van aluminium, is erg licht en kan opgevouwen worden. De accu kan er eenvoudig uitgeklikt worden, hierdoor kun je hem ook eenvoudig in de trein meenemen.

Sinds de introductie in 2002 zijn er wereldwijd vele honderdduizenden Trikke voertuigen verkocht. De inmiddels grote groep enthousiaste Trikke fans zien hem als hét alternatief voor de sportschool. Maar dit najaar introduceert Trikke BeNeLux de uPT elektrische Trikke; de ultra-lichte persoonlijke transporter.De uPT heeft veel weg van de elektrische fiets, zo kun je energie uit je lijf en uit een batterij combineren. Hier houdt het vergelijk echter meteen weer op, want een Trikke heeft drie wielen en kan kantelen in de bochten. En door dit kantel mechanisme heb je constant het gevoel als of je de heuvel af naar kantoor aan het skiën bent! Een heerlijk gevoel…


De Trikke gekanteld
De Trikke gekanteld

Met slechts 17kg is de Trikke uPT zeer handzaam. Hierdoor neem je hem snel overal mee naartoe. Licht maar toch robuust, de Trikke voldoet aan de hoogste veiligheidseisen van vandaag. Het gepatenteerde “Camber” mechanisme zorgt voor optimale stabiliteit. De Trikke is zo ontwikkeld, dat hij snel en gemakkelijk op te vouwen is. Hij is dan zeer handzaam en past bijvoorbeeld in de kofferbak, in de meterkast, garage of zelfs onder het bed… De oplaadbare Lithium batterij stelt je in staat 30km te rijden zonder bij te laden. Geef je de Trikke extra swing, dan haal je met gemak 40km. Met een extra batterij – die je in een oogwenk wisselt – verdubbel je de radius.
De Trikke heeft geen uitstoot en een volle accu kost slechts een paar cent. Bovendien is hij geruisloos en ontlast je de filedruk tijdens het spitsuur…Sportief met de Trikke
Heel sportief

De elektrische Trikke heeft geen uitstoot en een volle accu kost slechts een paar cent. Bovendien is hij geruisloos en ontlast je de file druk tijdens spitsuur…

De Trikke uPT was voor het eerst live in actie te zien tijdens de schoner vervoer toer op zondag 20 september as. in Amsterdam. De Trikke uPT kon dezelfde dag op de Electric Avenue (normaal Albert Cuyp) getest worden en alles testrijders waren onder de indruk.

Presentatie Trikke tijdens Schoner Vervoer Toer
Tijdens de start van de schoner vervoer toer werd de Trikke gepresenteerd aan oa.: Ruud Lubbers – Minister van Staat, Marijke Vos – Wethouder Zorg en Welzijn Amsterdam en Job Cohen – Burgermeester Amsterdam.

“Voor de energieke forens is een Tribred de uitkomst! Ik klap hem uit op een parkeerplaats net buiten de ring en cruise de file voorbij naar kantoor of een klant.” Aldus Joris de Luij – Operationeel Manager Trikke Europe.

Videos


Interview met Joris de Luij van Trikke BeNeLux


De Trikke in actie (Engels)

Specificaties uPT elektrische Trikke

Energieverbruik 7,2 Wh/km
Gewicht 17 kg
Bereik 30 km
Bereik met swing 40 km
Vermogen 250 W
Accutype Lithium-ION 32V 9A
Laadtijd 5 uur
Topsnelheid 29 km/h

Gerelateerde links

7 reacties op “De uPT elektrische Trikke”

. Geef je de Trikke extra swing, dan haal je met gemak 40km. Met een extra batterij – die je in een oogwenk wisselt – verdubbel je de radius.


Zo, stukje uit de folder?

Mooi ding, maar is denk ik niet “street legal” in Nederland. Er moet een ‘zitje’ op zitten.

Een kleine toevoeging voor de volledigheid / duidelijkheid:

32 volt * 9 Ah = 288 watt-uur in de batterij.

Bij een bereik van 30 km (puur elektrisch) is dat 9,6 wh/km

Het genoemde energieverbruik van 7,2 wh/km is als je swingt.

Wel een leuk ding. Beter voor je rug dan een standaard (buk)fiets!! 🙂

we zullen half februarie ens kijken als het -5 is en er een beetje sneeuw ligt, of het nog zo,n geinig ding is. leuk om er dan van de bojlmer mee naar centraal station te gaan.

Het is februari geweest. Nog steeds rij ik een paar keer per week door Den Haag op de elektrisch Trikke uPT. Gaat prima! Het is actief, snel en heel leuk. Zeker door de stad. Sneeuw en grote plassen zijn geen pretje….. maar wanneer doen die omstandigheden zich voor?
Inmiddels, na vele presentaties in Amsterdam, Rotterdam, Londen, Parijs en München: zeer veel enthousiasme, niet in de laatste plaats van overheden en bedrijven.
Het is nog niet street legal! maar wordt gedoogd (?) is mijn ervaring!
De Koninklijke Marechaussee gaat ze binnenkort testen.

groet,
Pieter
Trikke Europe

Heb inmiddels de iets zwaardere versie (48V/350W) aangeschaft tijdens de Drie Dwaze Dagen Bijenkorf (of all places….). Hartstikke handig, gaat opgeklapt mee in de Smart van Zuilichem (nabij Zaltbommel) naar onbetaald parkeren Den Haag, en dan uitgeklapt naar werkplek centrum en later logie-adres do op vr. Vrijdag weer omgekeerde volgorde. Alles kan op 1 lading (neem de lader vooralsnog wel mee).

Ook is de Trikke E-pon inmiddels street-legal: lichte bromfiets, dus minstens 16 jaar en WA verzekering (< 50 EUR/jaar) verplicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *