RayRadio – interview van Kathalijne Buitenweg en Peter Segaar over ‘het supergrid’

Geplaatst door Ray Meur in Zonne-energie 1 Reactie»

rayradioHet is nu alweer oud nieuws, maar toen GroenLinks het filmpje over ‘Het Supergrid’ lanceerde, was ik aangenaam verrast. Dus daar wilde ik wel eens wat meer over weten. Dus op zoek naar een GroenLinkser in Europa en vond Kathalijne Buitenweg! Maar wie kan haar wat tegengas geven of kritische vragen stellen, mocht dat nodig zou zijn? Peter Segaar van Polder PV natuurlijk! Als iemand veel weet over goedbedoelde plannen, dan is dat deze heer wel!

De uitzending is opgedeeld in twee stukken.


RayRadio interview van Kathalijne Buitenweg en Peter Segaar over ‘het supergrid’: deel 1/2


RayRadio interview van Kathalijne Buitenweg en Peter Segaar over ‘het supergrid’: deel 2/2

De geluidskwaliteit van deze uitzending is niet optimaal. Op die bewuste avond was de studio onderhevig aan allerlei storingen en wat al niet meer… Excuses daarvoor.

De radio uitzendingen

De laatste vier uitzendingen van RayRadio zijn ook terug te luisteren op http://rayradio.podomatic.com en de alleen de laatste in het archief van Stadsradio Breda. Live luisteren kan natuurlijk ook: Elke dinsdag-avond van 21.00-22.00 via de stream: http://www.stadsradiobreda.nl

Originele video Groenlinks over het Supergrid


Met de wind in de rug… de koploper in groene energie!

Gerelateerde links

Ray Radio uitzendingen

  1. De Duurzame Dinsdag van RayRadio
  2. RayRadio Intro met Hermann Scheer
  3. RayRadio – 30 jaar Wise

Ray Meur; Duurzame DJ van RayRadio op Stadsradio Breda

1 antwoord op “RayRadio – interview van Kathalijne Buitenweg en Peter Segaar over ‘het supergrid’”

Peter Segaar heeft gelijk: een elektriciteit netwerk zegt niets over de gebruikte energiebron. Er kleven trouwens ook grote geopolitieke bezwaren aan een groot europees netwerk.

Ik geloof veel eerder in decentralisatie en kleinschaligheid van de energie infra, dus met name een gedecentraliseerde zonnecel industrie en zonnepanelen op ieder gebouw.

Waarom zonne-energie uit afrika door een netwerk pompen naar ons land, terwijl de netwerk verliezen over die afstanden aanzienlijk zijn?
Dan worden we weer politiek/economisch afhankelijk van noord afrikaanse landen, geweldig!

Heeft iemand Ć¼berhaupt zich afgevraagd hoe groot de netwerk verliezen zijn van elektriciteit transport over grote afstanden?
Als dat bijvoorbeeld 50% is voor stroom uit noord afrika, kunnen we die stroom dan niet veel beter opwekken in eigen land? Kan geen enkele diktator meer zeggen: jullie krijgen vandaag even geen energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *