ULURU|Beagle filmcrew elektrisch op weg

Geplaatst door Evert Visser in Transport 2 Reacties»

Elektrische scooter van ULURU|BeagleInnovatielab ULURU|Beagle besloot begin 2009 een elektrische scooter te gaan gebruiken om duurzame video-items te maken. Het bedrijf nam het voertuig in bruikleen van ZeroBikes Amsterdam, die de kwaliteit en technische ontwikkeling van het voertuig bewaakt.

Filmmakers Bernd Out en Miranda Stet gebruiken de scooter met name om in de stad op een snelle manier video-items te produceren. “We interviewen mensen op straat over hun visie op allerlei ontwikkelingen die in de samenleving spelen. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld duurzaamheid, openbaar vervoer en biologische voeding. Wij kunnen samen met onze klanten hierop inspelen met nieuwe producten, diensten en bedrijfsmodellen. We noemen de interview-items ‘scoots’.”

Get the Flash Player to see this player.


Video ULURU|Beagle over de elektrische scooter

De filmmakers van ULURU|Beagle rijden dus vaak korte afstanden en noemen een elektrische scooter juist daarom bij uitstek geschikt. “De actieradius is slechts 60 kilometer en het ding rijdt maximaal 25 kilometer per uur. Ruim voldoende om overdag rond te rijden binnen de bebouwde kom.”

Het rijden door het drukke verkeer in de hoofdstad met een scooter is volgens Bernd echt een verademing. “Als je op straat interviews draait, dan wil je je gemakkelijk en snel kunnen bewegen op plekken waar je met de tram en de auto niet kunt komen. Een ander voordeel: als je snel op situaties wilt inspringen, dan is het prettig dat je geen helm hoeft te dragen.” Bovendien noemt de filmer dit model scooter uiterst geschikt om met twee personen op te rijden.

Medewerkers van Ururu op de scooter
Medewerkers van ULURU|Beagle op de scooter

Het is volgens Bernd prettig dat de scooter geen uitlaatgassen uitstoot. “Als je stilstaat bij een stoplicht, adem je dus niet de stank van je eigen scooter in.” Bijzonder is verder dat een elektrische scooter als deze geruisloos over het wegdek zoeft. “De scooter is zo stil. Als het waait, dan hoor je het ding echt niet, zelfs niet als je erop zit.” Maar het stille rijden is volgens de filmer tegelijkertijd nadelig. “Als je mensen benadert voor een interview is het fijn dat de scooter zo stil is, maar tegelijkertijd schrikken fietsers als je ze inhaalt; ze horen je gewoon echt niet aankomen. Dat is wel iets waarvoor fabrikanten van elektrische scooters een oplossing moeten zoeken en vinden.”

Niet onbelangrijk is volgens Bernd dat de scooter eenvoudig en goedkoop is in het gebruik. Scootergebruikers betalen 50 eurocent per 100 kilometer. De verbruikskosten liggen ongeveer vijftien keer lager dan die van benzinescooters, zegt de fabrikant. Daarnaast is volgens de geïnterviewde het opladen gemakkelijk te doen. “Hup, de stekker in een standaard stopcontact en klaar ben je. Jammer is wel dat je zes tot negen uur moet wachten voordat de accu is opgeladen, maar daar houden we rekening mee. We laden ‘s nachts op, op kantoor.”

Uiteraard is co2-neutraal rijden een pluspunt, zegt Bernd. “Dat voelt goed en het is leuk dat we uitsluitend positieve reacties van klanten krijgen. Zij zien dat wij niet alleen nadenken en praten over maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar dat we dit ook daadwerkelijk doen. Grappig is dat medeweggebruikers leuk reageren. “Laatst riep een Italiaanse toerist tijdens het voorbijrijden tegen ons: ‘electrico!’ We vallen dus wel op!”

Gerelateerde links en artikelen

ZeroBikes
ULURU|Beagle
Elektrische scooters op OliNo


Evert Visser, ULURU|Beagle

2 reacties op “ULURU|Beagle filmcrew elektrisch op weg”

ik heb die e-scooter ook, hij is super.
jammer alleen dat hij in prijs in 2 jaar zomaar 3x zo duur is geworden, inflatie of zo ? of is dat onze vrije markt weer…
ik heb er slechts 1 klein probleempje mee gehad, een lekke band, maar dat heb je fossiel ook.
de scooter rijd in tegenstelling tot deze in amsterdam, niet op kolen (hemweg centrale) maar op mijn eigen zonnestroom overschot, en dus belasting vrij.

Het is zomer, eindelijk! En wat is er nou leuker dan met mooi weer lekker de natuur intrekken. Even de frisse lucht inademen en luisteren naar de vogels om je heen. Met een elektrische scooter kom je op de beste plekjes en verstoor je het vredige landschap niet met lawaai of uitlaatgassen. Tijdens de lunch even ergens opladen en dan relaxed weer verder met je groene dagtrip.

In samenwerking met QWIC mag Sofieonline een Emoto Lite scooter weggeven! Deze e-scooter is van Dutch design en absoluut schoon. De uitneembare accu kun je overal opladen en, helemaal lekker, een helm is niet verplicht! Voel de wind door je haren en suis geruisloos langs de groenste plekjes van Nederland.

Winnen? Daar moet je wel wat voor doen natuurlijk. Laat ons weten wat jouw ideale ecologische route is met de e-scooter. Laat je creativiteit de vrije loop, want de origineelste inzending wint die mooie Emoto Lite. Wil je meer informatie of meteen meedoen? Surf even naar http://www.sofieonline.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *