Solar days 2010

Geplaatst door Jeroen Haringman in Zonne-energie 1 Reactie»

solar-days-2010In de week van 8 t/m 16 mei 2010 organiseert branche-organisatie voor zonne-energie Holland Solar weer de jaarlijkse Solar Days om het gebruik van zonne-energie te promoten. Onder de activiteiten die hierbij georganiseerd worden zijn de open dagen van mensen met een zonnestroominstallatie, een zonneboiler en/of een andere duurzame technologie. Op deze manier proberen de deelnemers te laten zien dat een duurzame en energiezuinige levensstijl helemaal niet ingewikkeld en raar maar juist leuk en makkelijk is.

Door geheel Nederland doen inmiddels zo’n 80 huishoudens mee. Op de website van de mede-organisator Organisatie voor Duurzame Energie (ODE) is een kaart van Nederland te vinden met daarop alle deelnemers inclusief hun adressen, telefoonnummers en openingstijden. Ook twee Olino-bijdragers stellen hun huishouden open, te weten Niels Thijssen en Jeroen Haringman. Beiden zijn terug te vinden op het kaartje op de website van ODE.

Lijkt het u interessant om eens ervaringen uit de praktijk met een zonnestroomsysteem, zonneboiler of andere duurzame techniek uit de eerste hand te horen, dan kan ik u aanraden eens een kijkje bij één van de deelnemende huishoudens te nemen. Met de alsmaar stijgende energieprijzen en de toenemende zorgen om milieu en klimaat wordt het inmiddels steeds interessanter om een duurzame ‘upgrade’ van uw woning te overwegen. In sommmige gemeenten zijn gunstige subsidieregelingen actief die e.e.a. financieel bijzonder aantrekkelijk kunnen maken. Heeft uw gemeente geen subsidiregeling dan kan de SDE-regeling van de rijksoverheid een optie zijn. De meeste deelnemers aan de Solar Days zullen u voor kunnen lichten hoe zij e.e.a. aangepakt hebben.

Beide genoemde Olino-bijdragers beschrijven op hun respectievelijke websites hun duurzame activiteiten:

Niels Thijssen: www.renewable-energy-now.org
Jeroen Haringman: www.solarwebsite.nl

Op deze websites zijn vanaf een paar dagen voor de Solar Days meer details te vinden over wat u op de open dagen kunt verwachten.

Wellicht kunnen we u tijdens de Solar Days verwelkomen, de op zonne-energie gezette koffie staat in ieder geval klaar!

1 antwoord op “Solar days 2010”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *