LED als vervanger

Geplaatst door Martin van Vliet in Energiebesparing, Ledlampen 1 Reactie»

Snoezelen is een Nederlandse uitvinding die inmiddels ook in het buitenland wordt overgenomen. In een snoezelruimte biedt je een rustige, prikkelarme omgeving aan voor bijv. gehandicapte mensen. Zo heeft onze meervoudig gehandicapte dochter Suzanne ook snoezelverlichting op haar kamer. Natuurlijk ontbreekt de alom bekende spiegelbol met bijbehorende PAR spot niet. Daarnaast bestaat haar verlichting nu voornamelijk uit LED exemplaren. We hebben nu 70% minder elektriciteit verbruik en een tevreden Suzanne.

De Lampen

Langs het plafond heb ik 2 lange multicolor LED strips die door een meegeleverd controller worden aangestuurd. De aan/uit bediening is gerealiseerd d.m.v. een bij de bouwmarkt verkrijgbare afstandbediening voor 230V apparaten. Met deze afstandbediening worden alle snoezel verlichtingselementen aangestuurd.

Onlangs begaf Suzanne’s glasvezel lamp het. Deze bleek een kleine 5W halogeen lamp te bevatten.

Een speurtocht naar een vervanger leidde tot niets. Het laagste vermogen dat te vinden was bedroeg 10W. Via Marcel van der Steen van Olino kwam ik in het bezit van een 1 op 1 vervanger voor deze lamp in LED uitvoering (LEDITLIGHT, MR11 1,5W Flood SMD spot, warm wit).

Dit soort lampen zouden als “drop-in” vervanger moeten kunnen dienen en in het geval van Suzanne’s lamp bleek dat inderdaad zo te zijn. Lamp inprikken, spanning er op en alles werkt naar behoren!

Resultaat

De lamp is gerepareerd en gebruikt 70% minder elektriciteit. En nog belangrijker een tevreden Suzanne. Wat wil een trotse pappa nu nog meer?

1 antwoord op “LED als vervanger”

Cool, leuk om te lezen! zeg me welke lampen je nog mist krijg je die gratis van ons, stuur maar even een mailtje, gr, Kaj Alexander de Vries van LEDITLIGHT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *