De Douche Dictator

Geplaatst door Ray Meur in Energiebesparing 4 Reacties»

Huisdieren worden te hulp geschoten met de komst van ‘Animal-Cops’. Prima zaak, hoor. Maar mag van mij nog wel wat verder worden doorgevoerd. Niet alleen huisdieren, maar ALLE dieren verdienen, wat mij betreft, zo’n SWAT-team. Maar ja, George Orwell zei het al: “Alle dieren zijn gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen.” Ook thuis betrap ik me erop dat ik met twee maten meet. Als heuse douche-dictator bewaak ik de douche tijden van mijn zoon. Want als ik niet oplet, staat hij er gerust 3 uur onder! Ik hoor mezelf dan ook geregeld roepen: “Niet te lang douchen, he!” Jaja, makkelijk praten, vader…

Ik doe mijn best. Koop zoveel mogelijk biologisch en/of fairtrade producten, verbouw voor een deel mijn eigen groenten, neem steeds vaker de fiets, scheidt en composteer mijn afval, eten thuis nagenoeg geen vlees (ik helemaal niet!), vang mijn regenwater op, gebruik ecologische vaatwastabletten (sure!) en doe lang met mijn spullekes.

Maar voor wie die denkt, dat ik de posterjongen van duurzaam ben, heb ik ontluisterend nieuws. Ja, ook ik tank nog steeds benzine, ook ik koop appels uit Chili en ook ik heb een jetser van een TV… Maar mijn grootste ‘zonde’ is toch wel het douchen. Ik douche dagelijks en veels te lang. Maar wat een genot! Heerlijk vind ik het! De beste ideeën ontstaan tijdens het douchen. Mijn dag is niet begonnen zonder die heerlijke warme stralen. De beste uitvinding sinds op-zonnestroom-gesneden-brood, als je het mij vraagt! Dat mannen anders douchen dan vrouwen, kun je HIER in dit grappige en soms herkenbare filmpje zien…

Maar het vreet energie en water. Ik weet het… En daarnaast is het helemaal niet goed voor je huid! Maar er ontstaat een trend om NIET elke dag te douchen. The Great Unwashed! Jenefer Palmer heet ze en stapt hoogstens 3 keer per week onder de douche. Deodorant gebruikt ze helemaal niet! Wat zeep op een washandje voldoet voor die specifieke plekjes en als deo gebruikt ze een schijfje limoen!

Dat schijfje limoen is voor mij (nog) een stap te ver, maar minder douchen is het proberen waard. Minder hoge energie-rekening, minder verbruik van water en daarbovenop een gezondere huid!

Maar ik beloof niks…


Ray Meur, Duurzaam voor Dummies

Gerelateerde artikelen

4 reacties op “De Douche Dictator”

Mijn vader had vroeger de ideale manier om me uit de douche te jagen. Gewoon ergens de warme kraan aanzetten, waardoor ik een ijskoude plens over me heen kreeg. Dat hielp heel goed! Misschien dat je die taktiek kan toepassen. (Let op: kan tegen je gebruikt worden!)

Minder douchen is echt de moeite waard. Zelf gewoon ouderwets voor de wasbak, met washandje. Werkt prima en tot nu toe klaagt er niemand over stank en lopen er geen mensen met walging weg.
En zo waardeer je de douchebeurten die je wel neemt nog veeeel meer!

Succes.

@ Patrick

Ja, die manier van iemand de douche uit jagen ken ik… Maar ik heb daar zelf ZO’N hekel aan dat ik het niet over mijn hart kan verkrijgen.

Maar gister heb ik niet gedouched! Washandjes werk. [YEH]

Ik probeer zo min mogelijk te douchen. Eigenlijk pas wanneer mijn vrouw zegt dat ik begin te ruiken. (dan is het dus nodig) of wanneer mijn haar hopeloos vet is. En dan het liefst nog dan wanneer de zon geschenen heeft, dan kost t me geen extra gas 😛

Men zegt, en ik heb t ervaren, als je bewust en vleesarm/ -vrij eet, je ook minder snel stinkt.
Oh ja, als je wijn hebt die oud is: was je haar er mee. Tip! Het vertraagd haaruitval en schijnt nogal goed te zijn voor je hoofdhuid.

Hoi Ray, goed initiatief! Ik heb zelf een lastig huid en ben er snel achtergekomen dat water de huis uitdroogd en daarnaast zijn de meeste douchegels en zepen ook niet echt fijn (voor mijn huid). Maar mijn partner is ook een enorme douche-fan en zijn dagelijks (of twee-dagelijkse) ‘ontspanningsmomentje’ is een echte must. Ik hoop dat hij naar aanleiding van jou artikel misschien geinspireerd raakt om ook meer op te gaan letten, danwel vanuit gezondheid of ecnomisch oogpunt. Douchen om de dag is zoiezo een goed alternatief en een stap in de goede richting.
Wist je dat Brabant Water bezig is met het plaatsen van waterontharders, waardoor er minder kalk in het water zit waardoor we minder agressieve en kleinere hoeveelheden schoonmaakmiddelen nodig hebben (bijv. wasmiddelen)? Heeft niet direct iets te maken met douchegel gebruik of minder lang duochen. Maar ik vond het interessant om te melden en scheelt ook weer in de portemonnaie!
Groet,
Ilse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *