Nieuw: OliNo Energías Renovables

Geplaatst door Jeroen van Agt in OliNo 2 Reacties»

Vanaf vandaag is de OliNo website ook in het Spaans beschikbaar: OliNo Energías Renovables. Achter de schermen zijn we de afgelopen periode druk bezig geweest om een volledig nieuwe Spaanse OliNo website op te zetten en de eerste artikelen te vertalen.

Nieuwe website

De nieuwe Spaanse OliNo website heeft de bekende vertrouwde “look” van OliNo. We zijn begonnen met de vertaling van de meest populaire artikelen in het Spaans. De komende periode zullen er nog veel meer Spaanse artikelen bijkomen. Dit zullen enerzijds vertaalde artikelen zijn van de Engelse OliNo website en anderzijds artikelen van onze Spaanse bijdragers.


OliNo Energías Renovables

De URL van de Spaanse OliNo website is: http://www.olino.org/es/

De nieuwe Spaanse OliNo website is ook te bereiken vanaf OliNo.org door de overschakelknop rechtsboven in het scherm.


Overschakelen naar Spaanse website

Bezoekers aantallen blijven groeien

Op dit moment krijgen we op OliNo.org NL en US samen al meer dan 60.000 bezoekers per maand. We zien nog steeds een forse groei op beide websites. Ook van OliNo.org ES hebben we hoge verwachtingen. Met al onze goede ideeën over duurzame energievoorziening en besparingen uit de Nederlandse en Engelse commmunity moeten we ook veel Spaans sprekende geïnteresseerde bezoekers kunnen vinden.


Overzicht bezoekers Engelse OliNo website

Kruisbestuiving

We hopen dat door de drie OliNo websites (NL, US en ES) er kruisbestuiving van duurzame kennis kan plaatsvinden. Goede ideeën uit NL kunnen ook toegepast worden in Engelse en Spaans sprekende landen. Dit geldt natuurlijk ook andersom, wij kunnen ook veel leren van wat in de landen om ons heen gebeurd. Doordat we gaan proberen om zoveel mogelijk artikelen te vertalen en publiceren uit verschillende landen kunnen we allemaal van elkaar leren.

Diensten

Vanaf nu zullen alle nieuwe NL lampmeetartikelen ook vertaald worden en geplaatst worden in Engelse lampenoverzicht (Lamp measurements) en het Spaanse lampenoverzicht (Mediciones de luz). Dit betekent dat een veel grotere gemeenschap inzicht kan krijgen in de werkelijke prestaties van de duurzame lampen. Zie hiervoor ook de diensten pagina.

Vertalen

We gaan alle relevante Engelse artikelen die op OliNo US staan ook vertalen naar het Spaans. Tevens zijn we bezig om zoveel mogelijk Nederlandse artikelen ook in het Engels en Spaans te vertalen. Op OliNo NL staan nu op het moment van schrijven 905 artikelen. Op OliNo US staan 474 artikelen en op OliNo ES (de nieuwe Spaanse website) staan er nu 19. Op termijn gaan we interessante Spaanse artikelen ook terugvertalen naar het Engels. Zoals je ziet er is nog veel vertaalwerk te doen.

Als je mee wilt helpen met vertalen heel graag. We zijn op zoek naar de volgende vertalers:

  • Nederlands -> Engels
  • Engels -> Spaans

Je kunt ons bereiken via het contact formulier.

Spaanse bijdragers

Tevens zijn we druk bezig om Spaanse bijdragers te vinden. Heb je zelf interesse of weet je iemand die graag in het Spaans wil schrijven over zijn ervaringen met duurzame energie, neem dan vrijblijvend met ons contact op.

Dank

Zonder de hulp van de vele bijdragers op de OliNo site zouden we nooit zover gekomen zijn als vandaag. Met de stap die we vandaag gemaakt hebben zijn we weer een stapje dichter bij de missie van OliNo. Het creëren van een 100% duurzame wereld!

2 reacties op “Nieuw: OliNo Energías Renovables”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *