Lampmetingen verhuisd naar nieuwe locatie

Geplaatst door Jeroen van Agt in Lampen, OliNo 3 Reacties»

De OliNo website wordt typisch bezocht door verschillende doelgroepen met ieder hun eigen interesses. Een grote doelgroep die de OliNo website vaak bezoekt is geïnteresseerd in duurzame energie artikelen zoals zonne-energie, windenergie, energiebesparingstips, etc.. Een andere doelgroep die onze site bezoekt zijn lichtechneuten, architecten, leveranciers en fabrikanten die geïnteresseerd zijn in de zeer uitgebreide lampmetingen van OliNo. Om beide doelgroepen beter te dienen hebben we besloten om de lampmetingen een eigen plaats te geven op de OliNo website. Tevens hebben we een nieuw mechanisme waarmee je heel snel kunt zien of er nieuwe lampmetingen zijn.

Veel metingen

Tot voor kort werden alle lampmetingen ook gepubliceerd op de hoofdpagina van OliNo. Toen het nog maar een paar metingen per maand waren was dat niet zo’n probleem. Echter nu worden er maandelijks zo’n grote hoeveelheid lampmetingen uitgevoerd en gepubliceerd op de OliNo website, dat dit als gevolg heeft dat andere artikelen moeilijk gevonden kunnen worden op de site. Ze worden ondergesneeuwd door de vele meetrapporten. De oplossing ligt voor de hand. Verplaats de lampmeetartikelen naar een ander gedeelte van de OliNo website. Dat is vanaf vandaag gebeurd. Alle meetartikelen zijn nu te vinden achter de knop “Lampmetingen” in de rechterkant van het menu.


De nieuwe locatie van de lampmetingen

Nieuwe metingen

Voorheen werden alle nieuwe metingen gepubliceerd op de hoofdpagina van OliNo en daardoor was het voor geïnteresseerden eenvoudig om te zien hoeveel en welke lampmetingen allemaal nieuw waren.
We willen bezoekers op de OliNo website deze mogelijkheid nog steeds geven en daarom hebben we een persoonlijke nieuwe lampen teller gebouwd. Dit werkt als volgt. De teller laat zien hoeveel nieuwe lampen erbij zijn gekomen de afgelopen 30 dagen sinds de bezoeker zelf de lampenmetingen voor het laatst bekeken heeft. Omdat dit voor iedereen natuurlijk verschillend is wordt dit lokaal door de browser bijgehouden en getoond als een persoonlijke teller op de OliNo website.


De persoonlijke nieuwe lampen teller

Overzicht van alle lampmetingen

In het lampmetingen overzicht krijg je toegang tot alle gepubliceerde lampmetingen van OliNo. De laatst drie lampmetingen zijn samen met een foto en de belangrijkste gemeten lampparameters direct zichtbaar. In het menu aan de rechterzijde heb je toegang tot een overzicht van alle lampmetigen in chronologische volgorde en er is een RSS feed waar je jezelf op kunt abonneren om direct op de hoogte gebracht te worden als er nieuwe metingen zijn.


Toegang tot alle gepubliceerde lampmetingen

Oudere lampmetingen kunnen gevonden worden in het overzicht eronder en zijn gegroepeerd per fitting type. Verder leggen we uit wat de belangrijkste lampparameters zijn en een link naar een overzicht van het toepassen van duurzame lampen in de praktijk. Onderaan op de pagina staat ook een link naar alle technische uitleg artikelen die meer achtergrond informatie geven over de lichtmetingen en over verlichting in het algemeen.


Oudere lampmetingen zijn ook terug te vinden gegroepeerd per fitting type

Lampenadvies

De consument heeft ook veel profijt van de lampmetingen middels de nieuwe OliNo Lampenadvies website. Alleen lampen die doorgemeten zijn door OliNo worden hier getoond. Daardoor kunnen we een eerlijk en onafhankelijk advies uitbrengen en kun je als consument eindelijk appels met appels vergelijken.


De link naar de OliNo Lampenadvies website

Tips ter verbetering

We staan altijd open voor tips voor verdere verbetering van de OliNo website. Ook horen we graag wat je vindt van het verplaatsen van de lampmetingen. Dus heb je tips of opmerkingen, laat het weten via een reactie onderaan dit artikel.

3 reacties op “Lampmetingen verhuisd naar nieuwe locatie”

Wat een mooi luxeprobleem. De website groeit uit zijn jasje :-).
Overweging voor de duurzame toekomst:
er liggen steeds meer spaarlampen en LED-lampen in de graaibakken van o.a. de prijsdumpers. De specs en de levensduur laten zich wel raden, ze belanden veel te snel op de “vuilstort”. Hoe kunnen we er voor zorgen dat er alleen maar A-kwaliteit geproduceerd wordt?

Goede verbeteringen Jeroen!

Ik zag dat de lampmetingen op de frontpage van de Engelstalige site nog wel voorkomen. Wellicht is het verstandig om die ook te verplaatsen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *