Nieuw: OliNo Lampenportal

Geplaatst door Marcel van der Steen in Lampen, OliNo 2 Reacties»

Na aanleiding van vele verzoeken om de gegevens van alle OliNo lampmetingen eenvoudiger beschikbaar te maken, hebben we een compleet nieuw lampenportal gebouwd. Van hieruit kun je eenvoudig je weg vinden over alle aspecten van lampen. Adviezen over het vervangen van je bestaande lampen, een nieuw overzicht van alle gemeten lampen, links naar artikelen over lampen in de praktijk, technische artikelen, etc..

Lampenportal

Het lampenportal is het startpunt om over alle aspecten van lampen. Adviezen over het vervangen van je bestaande lampen (Retrofitadvies), een nieuw overzicht van alle gemeten lampen (Compleetoverzicht), links naar artikelen over lampen in de praktijk, technische artikelen, informatie over hoe je lampen kunt laten doormeten, etc..

De nieuwe OliNo lampenportal

De lampenportal is te bereiken via de knop rechtsboven op de OliNo website.

Link naar OliNo Lampenportal

Deze lampenportal komt als vervanging voor het ‘oude’ lampmetingenoverzicht.


Het ‘oude’ lampmetingenoverzicht

Retrofitadvies

Als je bestaande lampen wilt vervangen door duurzame lampen dan kun je terecht bij “Retrofitadvies”. Hier kun je op een eenvoudige manier vinden welke lampen het meest geschikt zijn als vervanging voor je bestaande lamp.

In retrofitadvies worden alleen lampen getoond die ook daadwerkelijk zijn doorgemeten door OliNo. Hierdoor kun je dus appels met appels vergelijken.

Nieuw: Compleetoverzicht

Om meer duidelijkheid en transparantie in de lichtmarkt te krijgen voert OliNo al sinds 2007 onafhankelijke lichtmetingen aan allerlei soorten lampen. De gegevens van deze metingen komen terecht in zeer uitgebreide technische meetrapporten.

Echter de meetrapporten zijn te technisch voor de gemiddelde consument. Daarom hebben we een “Compleetoverzicht” gemaakt waarin de gemeten lampen op een eenvoudige manier terug te vinden zijn. In dit overzicht staan alle lampen die door OliNo doorgemeten zijn en waarvan de leverancier heeft aangegeven dat de gegevens gepubliceerd mogen worden.

Op dit moment kun je kiezen tussen verschillende lamptypen en filteren op fitting type. In de nabije toekomst komen er nog veel meer filters bij zodat je nog sneller de juiste lamp kunt vinden.

Praktijkartikelen

Dit is een overzicht van artikelen over het vervangen van gloei- en halogeenlampen door spaar- en LED lampen in de praktijk met bijbehorende tips.

Technische artikelen

Een overzicht van technische artikelen over lampen en lampmetingen.

Blijf op de hoogte

Hier vind je een RSS feed naar de laatste gemeten lampen en een overzicht van alle technische lampmeetrapporten.

Professionele lampmetingen

Links naar informatie voor leveranciers die hun lampen willen laten doormeten.

Tips voor verbetering

We blijven continue de OliNo website verbeteren. Heb je tips voor verbetering, suggesties voor nieuwe features, laat het ons weten via een comment onderaan deze post. De meest populaire verzoeken zullen prioriteit krijgen.

2 reacties op “Nieuw: OliNo Lampenportal”

Misschien een idee om voor de pf ook een schuif te maken,

verkopers beginnen te sjoemelen met de pf , een voorbeeld hiervan is
http://www.leditlight.net/se-e27-premium-peerledlamp-opaal-4-9w.html

deze heeft volgens de verkoper een pf van 0.95 besteld en gemeten 0.85.

http://www.leditlight.net/segula-e27-premium-peertje-ledlamp-mat-2-4w.html

Bij deze heb ik pf 0.55 gemeten.

http://www.leditlight.net/se-e14-kaars-opaal-ledlamp-2-79w-2600k.htmlhttp://www.leditlight.net/se-e14-kaars-opaal-ledlamp-2-79w-2600k.html

deze heeft de juiste pf (blij mee)

gemeten met de voltkraft monitor 3000

Ik heb de verkoper hierop gewezen ,maar ze hebben blijkbaar zin dit te veranderen

mvg Wil M

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *