OliNo meetresultaten linken naar LED levensduur, knippereffect en S/P ratio

Geplaatst door Marcel van der Steen in Uitleg Geen reacties»

logo_mediumOp 5 en 6 februari 2014 hield ik een presentatie op de LED Expo in Utrecht. Het ging erom mensen te informeren over hoe een aantal van onze meetresultaten te relateren aan (1) LED levensduur, (2) mate van (snel) knipperen, en (3) S/P ratio van het licht van de lamp. We willen toch allemaal een led die zo lang mogelijk leeft? Wil je weten hoe je toch hoofdpijn kunt krijgen van niet geschikte led-verlichting? En wist je dat je met lich met hoge S/P scherper kunt zien en daardoor minder fouten maakt, juist voor activiteiten bij binnenverlichting? In dit artikel de link naar de presentatie (life) en de slides.


De navolgende presentatie geeft dus een uitleg en antwoord op de volgende zaken:
1) welke meetgegevens van een uitgebreid OliNo rapport geven informatie over de levensduur van de led lichtbron.
2) welke meetgegevens van een uitgebreid OliNo rapport geven informatie over het (snelle) knipperen van een ledlamp. Wat is het limietgebied voor snel knipperen zodanig dat we hoofdpijn of vermoeidheid kunnen voorkomen?
3) Wat is een S/P ratio, hoe bepaal ik die en welke voordelen heb ik van licht met een hoge S/P ratio.

In de presentatie geef ik de resultaten van een 100-tal ledlampen die ik destijds recent heb doorgemeten betreffende de bovengenoemde zaken. Hieruit kan ik dan ook iets concluderen over wat wel en niet toelaatbaar is.
Doe er je voordeel mee. En anders stel je vraag hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *