Verbeterd lampenoverzicht

Geplaatst door Jeroen van Agt in Lampen, OliNo 5 Reacties»

Screen Shot 2014-05-31 at 1.00.58 PMVanwege de groei van onze lampendatabase en het toegenomen aantal bezoekers was het lampenoverzicht op de OliNo lampenportal erg traag geworden. Daarom hebben we besloten om deze volledig te herschrijven met de nieuwste webtechnieken. Je kunt nu razendsnel filteren op de meer dan 1460 lampen in onze database. Ook hebben we nieuwe leverancier filter geïntroduceerd

Nieuwe webtechnieken

Screen Shot 2014-05-31 at 1.17.22 PM
Het nieuwe lampenoverzicht is volledig herschreven in AngularJs. Hierdoor is het mogelijk om in de browser te filteren op alle lampen zonder hiervoor elke keer onze server te raadplegen. Het effect: het filteren gaat razend snel. Ideaal om snel een geschikte lamp te vinden in onze database van meer dan 1460 lampen.

Nieuw: Leverancier filter

Het assortiment van filters is uitgebreid met een filter op leveranciernaam. Zo kun je snel zoeken naar lampen van een bepaalde leverancier. Ook kun je hiermee een overzicht krijgen van alle leveranciers.
Screen Shot 2014-05-31 at 1.16.46 PM
Filteren op leveranciernaam

Overige filters

Om de juiste lamp te vinden kun je ook filteren op de wenste fitting, de lengte (bij een TL), dimbaarheid van de lamp, de hoeveelheid licht die de lamp geeft (Lumen), de kleurtemperatuur van de lamp uitgedrukt in Kelvin, de stralingshoek van de lichtbundel, de kleurweergave (CRI), het vermogen (Watt) en de powerfactor.
Screen Shot 2014-05-31 at 1.01.32 PM
De filters

Duidelijk overzicht

Alle lampen die voldoen wordt getoond in een duidelijk overzicht. Dit overzicht wordt direct aangepast zodra er een filter aangepast wordt. In het overzicht vindt je links naar de beschikbare meetrapporten en als de leverancier ervoor kiest een link naar de website van de leverancier. Alle lampen zijn gesorteerd op efficiency (lumen/watt). De meest efficiënte lampen staan bovenaan.
Screen Shot 2014-06-01 at 11.18.08 AM
Overzicht van de gevonden lampen

De website

Het lampenoverzicht kun je vinden via de OliNo lampenportal.

Meer wensen

Heb je meer wensen of tips ter verbetering. Laat het ons weten via een comment hieronder.

5 reacties op “Verbeterd lampenoverzicht”

Helaas, het werkt niet in Internet Explorer (9.0.8112, hoogst mogelijke versie in Vista). Ik zie voor het eerst jullie website. Goed initiatief. Wilde graag het ledlampenoverzicht bekijken, maar dit werkt helaas niet. Vanuit het lampenportal: na 1 á 2 seconden “Even geduld, lampen worden geladen …” kom ik weer terug in het nieuwsoverzicht. Een aantal dingen geprobeerd, maar het blijft in cirkeltjes ronddraaien. Na eerste teleurstelling, even geprobeerd met Chrome, gelukkig werkt dit wél. Voor mij is dit voldoende, verspil geen tijd aan het geschikt maken voor (oude) IE versies. Misschien een tip voor andere gebruikers van Win Vista /IE9. Bedankt voor al het werk en tijd die jullie in deze website steken. Zodra ik weer even tijd heb ga ik verder verkennen. Vriendelijke Groet, Hans

@ Hans Peter,

Bedankt voor de feedback. IE9 geeft inderdaad een probleem ivm het niet ondersteunen van HTML5.

Andere moderne browsers zoals Chrome, Firefox, Safari en IE >= 10 doen het wel prima.

We gaan nu ook een waarschuwing geven aan IE 9 gebruikers (IE <= 8 kregen deze al) dat ze het beste hun browser kunnen updaten. In onze statistieken zien we dat nog maar 5% van onze bezoekers IE <= 9 gebruiken, de rest is al overgestapt op een moderne browser.

Op de volgende site kun je zien hoe goed verschillende browsers HTML5 ondersteunen.
http://html5test.com/

IE komt daar structureel veel lager uit dan moderne browsers zoals Chrome, Firefox en Safari.

Gelukkig heeft IE 10 en IE 11 inmiddels voldoende (maar nog steeds matige) HTML5 ondersteuning zodat de olino lampen advies website ook werkt op deze browsers.

Het niveau van IE11 is vergelijkbaar met Chrome in 2011…dat zegt voldoende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *