OliNo Lampenportal – Update

Geplaatst door Jeroen van Agt in Lampen, Ledlampen, OliNo 5 Reacties»

OliNo LampenportalZoals waarschijnlijk bekend meten we als OliNo zeer veel LED lampen door om te zien hoe goed ze presteren in de werkelijkheid. De reden waarom we dat doen is dat we zien dat de fabrikanten specs niet altijd overeenkomen met de werkelijkheid. Bovendien laten de metingen van OliNo ook andere belangrijke aspecten van een LED lamp zien die je niet terugvindt in de spec. Voorbeelden hiervan zijn: Knipperen van de LED, er wordt beweerd dat de LED dimbaar is maar werkt hij ook op MIJN type dimmer?, hoe zit het met de werkelijke verwachte levensduur? Recent zijn we nu ook begonnen met het doormeten van de LED lampen van de bekende merken, up-to-date-prijzen te tonen en links beschikbaar te maken naar de webshops die de betreffende lampen verkopen. Nu hebben we jullie hulp nodig….


Inmiddels hebben we al meer dan 1800 LED lampen doorgemeten en de resultaten van de metingen kun je eenvoudig terugvinden op de OliNo Lampenportal. Via deze portal kun je via een de Retrofit wizard zelf eenvoudig een duurzame lamp uitzoeken die precies je huidige gloeilamp, halogeenlamp of traditionele TL kan vervangen. Ook is er een compleet overzicht waarmee je met filters precies de lamp kunt vinden die voldoet aan je eigen specs.

Screen Shot 2015-08-30 at 8.46.39 AM
OliNo Lampenportal

Ook de bekende merken

We hebben als OliNo besloten om ook de bekende merken te gaan doormeten. Daarbij moet je denken aan de LED lampen van Philips, Samsung, Osram, Verbatim, Megaman, etc.. De eerste set van nieuwste Philips LED lampen zijn reeds doorgemeten en beschikbaar op de lampen portal. Er zullen we nog veel meer volgen

Philips LED Lampen
Nu ook de bekende merken op de OliNo lampenportal

Link naar webshops

Als je interessante lampen hebt gevonden dan wil je ook graag weten wat de prijzen zijn en waar je de lampen allemaal kan aanschaffen. We zijn op dit moment bezig om webshops automatisch te koppelen aan de lampen portal waardoor we up-to-date prijzen kunnen laten zien en waardoor je direct kunt doorklikken naar een webshop die de betreffende lamp verkoopt. Alle webshops kunnen zich aansluiten op de lampenportal. Heb je zelf een webshop die duurzame LED lampen verkoopt en je wilt je aansluiten, neem dan even contact met ons op.

Wat missen we nog?

We zijn continue bezig om de lampenportal verder te verbeteren zodat je als consument beter in staat bent om een duurzame lamp te vinden die voldoet aan je eigen wensen. Voor deze verbeteringen maken we graag gebruik van de input uit de community. Welke zaken of mogelijkheden mis jij nog op de lampenportal? Heb je tips of suggesties laat het ons weten middels een comment hieronder dit artikel.

5 reacties op “OliNo Lampenportal – Update”

Goed initiatief. Na een paar tegenvallende aankopen van bekende A-merken (lelijke lichtkleur, stroboscoop-effect) ben ik gestopt met gloeilampen vervangen. Hopelijk kan ik binnenkort de draad weer eens oppikken aan de hand van jullie metingen.

Goede zaak. Als je in de retrofit zit, graag een link terug naar het compleet overzicht (bijvoorbeeld vóór de ‘1’ in het breadcrum bovenaan).
Selectie opties zijn ook mooi. Voor het totaaloverzicht: kijk even bij Tweakers.net/pricewatch hoe zij meerdere opties tegelijkertijd wel/niet kunnen in/uit filteren; bijvoorbeeld gelijktijdige selectie van (WEL 24 OF 12V) strip verlichting. Een iets specifieker vormfactor filter zou ook fijn zijn (WEL strips, NIET GU10).

@ Gijs: met een paar tegenvallende aankopen van LED lampen is precies hoe Marcel begonnen is met het meten van lampen. De missie van OliNo is om de adoptie van duurzame energie te accelereren. En alleen als we appels met appels kunnen vergelijken, en de rotzooi van de goede kwalitatieve LED lampen kunnen onderscheiden, gaan we dit bereiken. Jeroen is bezig met een zeer duidelijk user interface voor consumenten (mensen zoals jij en ik). Ik heb dat mogen testen en feedback geven. Het ziet erg goed uit ! En het gaat helpen mensen de juiste keuze maken bij het vervangen van oude gloeilampen of allogeen lampen. We horen wel je ervaring als dit life gaat. Binnen een paar dagen …

Hallo Jeroen,

Bij mij hangen allemaal dubbele bakken.
Kan ik er 1 led tl in doen i.p.v. 2 en
dan dezelfde procedure volgen wat betreft
starter en ballast?
Of is 2 buizen noodzakelijk>
Graag een reactie.

Merel.

Hoeveel lampen (welk aantal in stuks) zijn er nodig voor het uitvoeren van een LED lampmeting? 1 exemplaar, 2 stuks, 3 LED-lampen, …?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *