Nieuw: Lampdetailspagina

Geplaatst door Jeroen van Agt in Lampen, OliNo 1 Reactie»

OliNo LampenportalWe zijn continue bezig om de OliNo Lampen Portal verder te verbeteren. De nieuwste verbetering is dat elke gemeten lamp nu ook een eigen lampdetailspagina heeft op de OliNo Lampen Portal. Op deze detailspagina kun je in 1 oogslag zien wat de door OliNo gemeten energielabel is van de lamp, een duidelijke foto van de lamp met een mogelijkheid om in te zoomen, de belangrijkste gemeten specificaties, een link naar de bijbehorende meetrapporten en een lijst van bedrijven die de betreffende lamp verkoopt met prijs informatie (indien deze beschikbaar is). Ook het populaire lampenoverzicht is verbeterd.

Lampdetailspagina
De nieuwe lampdetailspagina

Uitgebreide specificaties

Op de lampdetailspagina staan de belangrijkste gemeten specificaties die voor de consument van belang zijn voor een lamp. Hieronder heb je een opsomming van de specificaties en de betekenis ervan

Lichtstroom
(lumen)
De totale hoeveelheid licht die van de lamp komt.
Vermogen
(Watt)
Het energieverbruik van de lamp.
Efficiëntie
(lumen/Watt)
Hoe efficiënt is de lamp? Met andere woorden hoeveel energie wordt daadwerkelijk omgezet in licht. Hoe hoger de efficiëntie, hoe zuiniger de lamp. Verder is een hoge efficiëntie gunstig voor de levensduur omdat er minder warmte wordt gecreëerd. Warmte is slecht voor de elektronica en dus slecht voor de levensduur.
Kleurtemperatuur
(Kelvin)
Geeft aan hoe warm het licht is die uit de lamp komt. Hoe lager de waarde hoe warmer het licht.
kelvin
CRI Deze kleurweergave-index geeft aan hoe goed de lamp in staat is om kleuren natuurgetrouw weer te geven.
Stralingshoek
(graden)
Onder welke hoek komt het licht uit de lamp. Met name van belang bij spotjes.
Dimbaar Is de lamp dimbaar? In het bijbehorende meetrapport kun je de details vinden bij welke type dimmers de lamp goed dimbaar is.
Knipperen
(%)
Hoeveel knippert de lamp? Uit testen met proefpersonen blijkt dat een knipperpercentage van 40% of hoger bij sommige mensen al als hinderlijk wordt ervaren.
Fitting Specificeert de fitting van de lamp.

Leveranciers

We zijn druk bezig om meer webshops te koppelen aan de lampen portal waardoor je snel kunt zien waar je de lampen allemaal direct online kunt kopen. Indien de prijs van de lamp beschikbaar is dan tonen we deze ook. De prijzen van de lampen worden automatisch ge-update.

Populaire lampen

We hebben het populaire lampenoverzicht verbeterd. In dit overzicht tonen we nu alleen voor consumenten relevante lampen die het meest populair waren in de afgelopen 30 dagen. In dit overzicht zie je ook direct de prijs van de lampen.

Tips ter betering?

Heb je tips ter verbetering van de OliNo Lampen Portal? Laat het ons weten middels een comment hieronder.

1 antwoord op “Nieuw: Lampdetailspagina”

Het zou handig zijn dat je in het lampenportaal kan klikken op een begrip, om zo de bijhorende uitleg te krijgen, eventueel nog met links naar uitgebreidere artikels.

Stel bv. dat ik de “DealExtreme – E27 13W 52-5050 SMD LED White Light Lamp Bulb (85~265V)” bekijk en ik me afvraag wat “knipperen” betekent, ik kan klikken om dan te kunnen lezen “Hoeveel knippert de lamp? Uit testen met proefpersonen blijkt dat een knipperpercentage van 40% of hoger bij sommige mensen al als hinderlijk wordt ervaren.”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *