Hoeveel bespaart u met vloerisolatie of kruipruimte isolatie?

Geplaatst door Ruben in Energiebesparing 7 Reacties»

VloerisolatieIs kruipruimte isolatie de moeite waard?
Waarschijnlijk heeft u al veel waar en onwaarheden gehoord over vloerisolatie. In dit artikel gaan wij dieper in op een aantal vragen over vloerisolatie in. Want is vloerisolatie eigenlijk wel kostenbesparend en is het überhaupt wel milieuvriendelijk?

Wij hebben voor het schrijven van dit artikel onderzoek voor u gedaan en uitgezocht wat nu echt de voordelen zijn van vloerisolatie. En natuurlijk geven wij u ook antwoord op de vraag: is vloerisolatie de moeite waard? Wij vertellen het aan u in dit artikel.

Hoeveel bespaart u met vloerisolatie of kruipruimte isolatie?

Veel vloeren en kruipruimtes worden tegenwoordig geïsoleerd. Dit is begrijpelijk aangezien het jaarlijks een kostenbesparing oplevert en dit tegelijkertijd beter is voor het milieu. De vraag die nu alleen nog rest is: hoeveel is de besparing daadwerkelijk? Wanneer de besparing niet heel hoog is duurt het vaak tientallen jaren voordat u de investering eruit heeft. Gemiddeld bespaart een huishouden per jaar €320 met het isoleren van de vloer. Dit kan natuurlijk verschillen per woning. De vraag die nu nog overblijft is: hoeveel kost het om uw vloer te isoleren? En hoeveel kost kruipruimte isolatie? Gemiddeld kost een vloerisolatie €1750,- wanneer u dit door een bedrijf laat doen. U heeft de kosten via de besparing er dus al binnen zes jaar uit. Daarnaast is het grote voordeel van vloerisolatie dat het tientallen jaren meegaat. Is het financieel aantrekkelijk om uw vloer te laten isoleren? Jazeker!
img-20150927-wa0005

Subsidiemogelijkheden

Naast de besparing die u uit vloerisolatie haalt kunt u sinds 15 september nog goedkoper meer geld besparen door warmte-isolatie. Er is namelijk een nieuwe regeling waarmee u subsidie krijgt op vloerisolatie. Hoeveel dit is scheelt natuurlijk per situatie en uiteraard zijn er ook een aantal voorwaarden aan verbonden. Welke dit zijn vindt u op energiesubsidiewijzer.nl

Warme voeten

Een ander voordeel van Vloerisolatie is toch wel dat we warme voeten hebben. Wanneer we ’s ochtends wakker worden is het wel zo lekker als we met onze voeten over een warme vloer lopen in plaats van dat deze steenkoud is. Daarnaast zorgt vloerisolatie voor een behaaglijk klimaat in uw woning. Hierdoor heeft u een hoog wooncomfort en is het nog lekkerder om in uw woning te leven. Nu denkt u misschien: Ik heb al vloerverwarming, waarom zou ik dan nog vloerisolatie laten plaatsen voor een warme vloer? Ja, ook dan is vloerisolatie interessant. Dit komt doordat er minder warmte van uw vloerverwarming verloren gaat. Er gaat namelijk ongeveer 20% minder warmte verloren dan wanneer uw vloer niet geïsoleerd is.

Voorkom een muffe geur in uw huis

Als u uw huis niet isoleert, ontstaat er veel vocht wat in uw huis trekt. Dit kan voor een muffe geur zorgen in uw woning. Wanneer u uw vloer laat isoleren, dan voorkomt u dat er veel vocht onder en in uw woning gaat zitten. Zo ontstaat er dus ook geen muffe geur in uw woning.

EPS korrels maken uw vochtige kruipruimte weer warm en droog. Daarnaast worden ze gemaakt van 100% gerecycled materiaal.
EPS korrels maken uw vochtige kruipruimte weer warm en droog. Daarnaast worden ze gemaakt van 100% gerecycled materiaal.

Isoleert u zelf uw vloer of laat u dit doen?

Bent u overtuigd van het feit dat vloerisolatie wel degelijk de moeite waard is? Dan komt de keuze of u zelf uw vloer isoleert of dat u dit laat doen door een bedrijf dat hier gespecialiseerd in is. Het is goed mogelijk om zelf uw vloer te isoleren. Dit kan als u zelf al de nodige ervaring hierin heeft en u precies weet wat het juiste systeem is voor uw vloer. Veel mensen hebben hier echter niet voldoende kennis over. In dat geval is het aan te raden om dit te laten doen door een bedrijf wat hier gespecialiseerd in is. Zo’n bedrijf brengt elke dag vloerisolatie aan en weet vaak precies wat het beste voor uw vloer is. Weeg daarom zorgvuldig uw keuze af en zorg ervoor dat uw vloerisolatie goed wordt aangelegd, dit voorkomt een hoop narigheid.

 

Conclusie

In het begin van dit artikel stelden wij de vraag: is vloerisolatie de moeite waard? Nadat wij verschillende kanten van vloerisolatie hebben bekeken kunnen wij concluderen dat dit zeker de moeite waard is. Naast de besparing die u uit vloerisolatie haalt is de terugverdientijd ook relatief erg snel. Daarnaast zorgt het voor een behaaglijk klimaat in uw woning en is vloerisolatie goed voor het milieu. Genoeg redenen om vloerisolatie te plaatsen of te laten plaatsen toch?
Onderzoek goed welk materiaal voor uw vloer gebruikt moet worden
Het kan zijn dat u zelf al wat onderzoek heeft gedaan en erachter bent gekomen dat er veel verschillende materialen zijn waarmee een vloerisolatie wordt aangebracht. Dit wordt per vloer bekeken door een bedrijf dat vloeren isoleert. Het is goed om voordat u de vloerisolatie laat aanbrengen hier navraag over te doen. In de materialen zit namelijk veel verschil en op deze manier voorkomt u dat er een verkeerd materiaal wordt aangebracht bij het isoleren van uw vloer.
Bekijk eens welk bedrijf u kan helpen met vloerisolatie
Wilt u vloerisolatie laten plaatsen? Zoekt u dan eens op internet naar een geschikt bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanbrengen van vloerisolatie. Wie weet profiteert u binnenkort al van alle voordelen van vloerisolatie.

7 reacties op “Hoeveel bespaart u met vloerisolatie of kruipruimte isolatie?”

Is dit een gesponsord artikel? De stijl wijkt wel heel erg af van het gedegen onderzoek en bronvermelding dat er normaal op olino gebeurt

Wat een waanzinnig flutartikel!
‘In dit artikel gaan wij dieper in…’
Zeldzaam oppervlakkig artikel. Olino onwaardig.
Op de site van MilieuCentraal kan je simpel veel meer info vinden.
Moderator?

Met vloer isolatie kun je voor weinig geld veel energie besparen. In 2006 heb ik een nieuwe vloer aangelegd met vloerverwarming omdat ik wist dat ik op termijn zou overstappen naar een warmtepomp. Bij het openbreken van de vloer van mijn huis uit 1976 bleek dat er maar 1cm piepschuim onder mijn betonnen vloer lag. Ik heb geen kruipruimte, dus de vloer lag direct op het “koude” zand. Nadat ik meer dan halve meter extra heb uitgegraven heb ik nieuwe 20cm dikke EPS (piepschuim) vloerisolatie aangebracht. Iedereen verklaarde me toen voor gek (veel te dik werd gezegd). Echter het totale isolatie pakket voor 60m2 vloeroppervlakte heeft me maar €400,- gekost. 6 jaar later ben ik inderdaad afgestapt van gas en overgestapt op een warmtepomp. Nu is mijn energieverbruik lekker laag en ben ik heel blij dat ik toen die dikke isolatieplaten heb geplaatst.

Ik vond het ook een héééél mager artikel. Zo staat er bv. “Als u uw huis niet isoleert, ontstaat er veel vocht wat in uw huis trekt.” In zo’n mager artikel “vocht” in combinatie brengen met “isolatie” is de waarheid geweld aan doen. Dan moet je begrippen als “luchtdicht” en “dampopen” bespreken. De nadruk ligt ook wel nogal sterk op dat je het beter door een bedrijf laat doen.

Om de eer voor Olino hoog te houden zou ik het gewoon verwijderen.

Bij huizen, bouw 30’jaren,hoe groot is de kans dat b.v. muizen zicht in de isolatie nestelen,(lekker warm)en dat daardoor viezigheid in de isolatie terecht komt(stank)??

Afgelopen november heb ik zelf mijn woonkamervloer geïsoleerd (33m2). Dit kostte me 148 euro aan glaswol (ecose rollen, waren in de aanbieding). De besparing op gas schommelt op dit moment (januari) tussen de 9 en 13% per graaddag.
Misschien is dit artikel niet naar ieders smaak maar het stelt wel een vraag die belangrijk is. Ik kon op internet bijna nergens informatie vinden over hoeveel vloerisolatie oplevert per graaddag.
Ik ben zelf ook erg blij dat ik van die koude voeten verlost ben, dat is ook een grote winst.

Een bedrijf om advies vragen heeft een hoog ‘wij van wc-eend’-gehalte, maar onafhankelijk advies is nauwelijks te vinden!
Paar jaar geleden met 25 huizen bouwjaar +/- 1975 in de buurt de kruipruimte geïsoleerd met dikke laag eps-korrels via inspuiten door funderingsmuur. Andere manier was niet mogelijk wegens ontbreken kruipluik. Ik kon maar 2 bedrijven vinden die überhaupt iets aanboden voor deze situatie.
Sommige mensen vonden naderhand de betonvloer warmer aanvoelen (wishful thinking/placebo-effect na het uitgeven van € 1000?) en bij anderen leek het niets uit te maken.
Bij één woning was wel een kruipluik. De geïsoleerde kruipruimte ruikt nog even muf als voorheen, ondanks voor en achter ventilatieroostertjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *