Isoleer je huis met tripel isolatieglas

Geplaatst door Isa in Energiebesparing 1 Reactie»

Er zijn vele mogelijkheden om je pand, huis of woning te isoleren. Het vervangen van enkel glas naar trippel isolatie glas is er een van. Op zich is glas vervangen een dure operatie, maar je voelt bij winterse omstandigheden direct het comfort van isolatieglas, omdat daarmee de stralingskoude sterk verminderd wordt.

<h3

Een nadeel van enkel glas vervangen naar trippel isolatieglas is dat de kozijnen in veel gevallen ook moeten worden vervangen. Of u hiervoor nu houten of kunststof kozijn gebruikt, maakt voor het milieu niet zoveel uit. De kosten van kunststof kozijnen of houten kozijnen ontlopen elkaar niet zoveel. De aanschafprijs van een kunststof kozijn is hoger, maar de onderhoudskosten zijn over het algemeen lager. In het algemeen is de isolatiewaarde van kunststof kozijnen iets hoger dan die van houten. Over smaak valt te twisten, sommige mensen houden van hout.

Als je enkel glas vervangt voor trippel isolatieglas(HR+++ glas), bespaar je gemiddeld in de kamers waar je de verwarming normaal aan hebt ongeveer 25 M3 gas per vierkante meter per jaar.

Niet alleen isoleren, maar ook ventileren

Het is belangrijk om je huis goed te isoleren. Alles potdicht maken zonder dat er verse lucht binnenkomt is nadelig voor het binnenmilieu.
Zeker met een groot gezin en of huisdieren(honden) moet er goed geventileerd worden. Met koken op gas komt er ook nog eens verbrandingsgassen vrij, daarom is koken op inductie zeker bij goed geïsoleerde woningen ook aan te bevelen.
Een CO2 meter plaatsen, kan een handige hulpmiddel zijn om te zien of de luchtkwaliteit in huis nog op peil is.

Enkel glas vervangen door isolatieglas zorgt zelf niet voor minder ventilatie, omdat geen enkel glassoort zuurstof doorlaat.

Nieuwe ramen en kozijnen plaats je voor misschien wel 50 jaar of langer. Plaats dus minimaal HR++ glas en eigenlijk is triple isolatie glas gewoon een verstandige keuze op de lange termijn.

Met aanbrengen van trippel isolatie glas bespaar je niet alleen direct op je gasverbruik, je woning stijgt ook in waarde.

Helaas zijn sommige glaszetters nog niet voorbereid op de toekomst en zeggen dat gewoon dubbel glas ook voldoende bespaart ten opzichte van enkel glas. Ga dus naar een betere glaszetter die wel meedenkt. Wordt het raam te zwaar, dan kan je het opdelen in kleinere delen, zodat het raam en kozijn makkelijker te plaatsen zijn. Zie voorbeeld afbeelding.

Let op de U-waarde van kozijnen en deuren: hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie.

Met het aanbrengen van trippel isolatie glas is het veel makkelijker om in de toekomst een warmtepomp te nemen, omdat deze minder stroom nodig heeft en ook bij hoge stroomprijzen even uitgezet kan worden, omdat een goed geïsoleerde woning niet snel afkoelt.

1 antwoord op “Isoleer je huis met tripel isolatieglas”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *