Elektrische wagens

Geplaatst door Henry in Transport 1 Reactie»

Elektrische voertuigen zijn de laatste jaren heel wat populairder geworden. Toch hebben we in Nederland, Belgie – en zelfs de wereldmarkt, nog een hele weg te gaan wanneer het op Elektrische wagens aankomt. Volgens een rapport van McKinsey & Company waren EVs slechts 2,2% van de mondiale automarkt in 2018 ondanks groei van 63% op jaarbasis.

In 2020 kijken we alvast uit naar nieuwe ontwikkelingen binnen de markt en verdere aanmoediging van de overheid om elektrische wagens de nieuwe norm te maken. Zeker nu dat Tesla een nieuw topjaar verwacht en General Motors, Kia, Hyundai en Audi hun assortiment elektrische voortuigen in 2020 zal uitbreiden zal de elektrische wagen in het nieuwe decennium niet meer weg te slaan zijn, onze online winkel Auto-onderdelen24.nl biedt een groot aanbod van betrouwbare onderdelen van gerenommeerde merken voor betaalbare prijzen

De angst rond Elektrische wagens is verdwenen

Consumenten zijn vaak bang nieuwe ontwikkelingen op de markt – en dat was met elektrische wagens niet anders. Van ‘Er zijn niet genoeg oplaadpunten’ tot ‘we zullen zeker stilvallen op de snelweg’, tot voor kort waren automobilisten niet erg geneigd om in een elektrische wagen te investeren.

Dankzij nieuwe investeringen in snelle laadpalen en de overheid die bedrijven subsidies aanbood voor het plaatsen van een laadpaal, werd de angst rondom elektrische voertuigen en lange afstanden deels weggenomen.

Heel wat elektrische autos hebben nu een bereik van 400 kilometer per oplaadbeurt. Ook zijn er steeds meer publieke laadpalen in de stad en snellaad locaties beschikbaar op snelwegen. Hoewel je een lange rit naar het zuiden van Frankrijk of Italie moet plannen aan de hand van de beschikbare laadpalen bespaar je hiermee een heleboel geld aan benzine.

Heel wat merken brengen elektrische wagens uit

Waar Tesla jarenlang het enige bedrijf was dat Elektrische voertuigen serieus nam, brengen nu een heleboel andere merken (luxueuze) modellen van elektrische autos uit. Zo bracht Chevrolet bijvoorbeeld een goede concurrent uit voor Elon Musk’s Tesla, maar de verkoop van de Bolt stagneerde voor het tweede jaar op rij in 2019.

De Kia e-Niro is echter een leuke elektrische middenklasse wagen die heel wat goede recensies ontving en de elektrische wagen nu ook voorgoed bereikbaar maakt voor de gewone consument


De KIA e-Niro

Zeker nu het oplaadnetwerk voor niet-Tesla’s (zoals Fastned en Ionity) aantoonbaar werd uitgebreid komen ook merken zoals Mercedes (de Mercedes Benz EQC 400) en BMW (de BMW i4) met hoogwaardige elektrische modellen op de proppen.

Elektrische voertuigen zijn aantrekkelijker dan ooit

Dankzij nieuwe regels en wetten omtrent lage emissiezones, belastingsvoordelen en subsidies is het aanschaffen van een elektrische wagen aantrekkelijker dan ooit. Als rijder van een elektrische auto betaal je geen wegenbelasting en geen BPM. In 2021 komt de Nederlandse overheid ook met een aanschafsubsidie voor elektrische auto’s voor particulieren. De grootste besparing zit nu in het gebruik van een elektrische auto omdat deze veel minder energie gebruikt dan een vergelijkbare benzine auto. Hierdoor betaal je per km ongeveer 2x minder voor elektriciteit in vergelijking met benzine. Ook zijn de onderhoudskosten fors lager dan bij een benzine auto. Hierdoor is de totale cost of ownership van elektrische auto’s veel gunstiger dan een benzine auto.

Een ander voordeel is dat je geen zorgen te maken over lage emissiezones of het betalen van extra kosten bij het betreden van grote steden.

Daarnaast is het aanschaffen van een elektrische wagen niet enkel meer weggelegd voor de lucky few nu ook goedkopere merken zoals Kia op de proppen komen met goede en comfortabele elektrische wagens.

In 2020 zullen we niet alleen de lancering van heel wat nieuwe elektrische modellen zien, het is ook het jaar dat de elektrische wagen een haalbaar alternatief wordt voor de gewone consument.

1 antwoord op “Elektrische wagens”

Als het op het millieubeweging aspect aankomt ,is het volgens mij lood om oud ijzer,aangezien denk ik elektriciteit voor meer dan 60 procent uit gas en kolencentrales komt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *