Minder straling en minder stroomgebruik

Geplaatst door Danny Steenhorst in Energiebesparing, Zelfbouw Geen reacties»

We weten niet zeker of de 24/7 WIFI straling schadelijk is voor ons gezondheid (op de lange termijn). De straling beperken en zo ook nog eens stroom besparen kan in ieder geval geen kwaad!

Wifi softwarematig s’nachts uitzetten bespaart stroom. Hiermee kan tevens onnodige Wifistraling tijdens slaap worden voorkomen. Een ander bijkomend voordeel is dat kinderen dan niet makkelijk (zonder verlies van hun internetbundel) nog uren op internet zitten, als ze eigenlijk moeten gaan slapen. Door in te loggen op uw wifi router, kunt deze instellingen zelf beheren.


Andere stroomgebruikers kunnen eventueel ook s’nachts uit gezet worden. Met een tijdschakelaar kunnen vele apparaten die in de stand-by modes staan eenvoudig iedere avond automatisch worden uitgezet.

Op de foto ziet u aan de linkerzijde de zelf toegevoegde DIN rail module tijdschakelaar op de 220VAC.

U kunt uw gehele huis stroomloos maken tussen bijvoorbeeld 23:00-7:00 uur, behalve het stopcontact voor de koelkast, CV en ander apparaten waar nodig. Alle stroomverbruikers die je s’nacht niet nodig hebt, staan dan uit.

Stel je schakelt de WIFI, deurbel en andere apparaten in de nacht uit met een totaal (sluip)verbruik van 80 watt, dan bespaar je jaarlijks 365 dagen x 8 uur x 80 = 233 kWh

U kunt eventueel op diverse plaatsen een lampje met bewegingsmelder op batterijen plaatsen, zodat het huis toch niet helemaal onverlicht is als u naar de WC moet.
Aanbevolen elektrisch wisselveld in de buurt van mensen is 10V/m, bij voorkeur onder 1V/m. s’nacht dient dit nog lager te liggen. Zie ook onderstaande stralingstabel.

Hiernaast is het aanbevolen magnetisch wisselveld in de buurt van mensen 200nT, bij voorkeur onder de 20nT. s’nacht dient dit nog lager te liggen.
Veel mensen hebben 220VAC apparaten en stroomleiding nabij het hoofdeinde van het bed en worden dan blootgesteld aan deze elektromagnetischestraling, wat bij sommige mensen de nachtrust negatief kan beïnvloeden.

Zie hier ook andere artikelen over sluipgebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *