Kom zonne-energie systemen kijken bij ODE-leden thuis!
Geplaatst door Jeroen Haringman in Zonne-energie Geen reacties»Utrecht, 1 mei 2009 – Ook dit jaar worden er wereldwijd weer de Solar Days georganiseerd! Van 15 tot en met 22 mei 2009 vinden in Nederland en vele andere Europese landen meer dan 4.000 verschillende evenementen plaats, met zonne-energie – ten behoeve van verwarming en elektriciteit – in de hoofdrol. En natuurlijk laat ODE (Organisatie voor Duurzame Energie) dit niet ongemerkt voorbij gaan.
Ook dit jaar stellen meerdere enthousiaste zonne-energie gebruikers hun huis open voor geïnteresseerden. Zo kunt u van heel dichtbij zien hoe zo’n zonnestroomsysteem of zonneboiler nou precies functioneert. En u hoort de echte verhalen uit de praktijk over aanschaf, installatie, subsidies en gebruik. Dus kom ook naar een zonneinstallatie kijken bij een ‘Open Huis’ op zaterdag 16 of zondag 17 mei. Er zijn zo’n 30 adressen verspreid over Nederland. Op deze kaart kun je zien waar je wat kunt gaan bekijken en wanneer.
De link SolarDays 2009 geeft de exacte adressen van de open huizen, welke techniek er te zien is en wanneer geïnteresseerden welkom zijn. De Nederlandse zonneenergiesector is er klaar voor om dit jaar haar deuren voor een ieder die geïnteresseerd is te openen!
Zonne-energie is een van de meest toegankelijke en betaalbare manieren voor gewone burgers om duurzame energie op te wekken en kan in elk huis of gebouw worden toegepast. Zo kan iedereen zelf bijdragen aan een beter milieu. Door bij iemand thuis naar het zonnewarmte of zonnestroom systeem te komen kijken en hierover uitleg te krijgen, wordt het zelf toepassen van zonne-energie makkelijker. Er zijn twee soorten zonne-energie, zonnewarmte is een duurzame energietechnologie waarbij de zon gebruikt wordt om te verwarmen of te verkoelen (zonneboilers) en zonnestroom benut zoninstraling om elektriciteit op te wekken. Beide technologieën kunnen worden bezichtigd tijdens een ‘Open Huis’. In de lijst is duidelijk te zien bij welk ‘Open Huis’ welke technologieën zijn toegepast.