Reparatie Magimix M190 Nespresso

Geplaatst door Marcel van der Steen in Reparatie, Uitleg 115 Reacties»

apparaatIets duurzaams gedaan, namelijk een koffiezetapparaat gerepareerd. Het is de Magimix M190 Nespresso. Probleem met het apparaat was dat bij het koffie zetten er zo’n 20 % koffie uitkwam uit het tuitje en daarnaast ook nog 80 % water. Een ander probleem is dat reparatie door Nespresso niet loont; zij vragen 150 euro voor het opsturen en daarna nog apart de reparatiekosten. Niet erg duurzaam en vooral gericht op nieuwverkoop.

Dit artikel legt de oorzaak uit en de reparatie die erop volgde.

Update: toevoeging Pro-manual (met dank aan Gniler).

Magimix M190 Nespresso

Een mogelijk bekend apparaat, dat werkt met zogenaamde Nespresso capsules. Het probleem was dat bij het koffiezetten er wel wat koffie uitkwam, maar vooral ook veel water. Het water en de koffie die eruit kwamen waren wel warm. Verder viel het op dat wanneer een gebruikte capsule eruit gehaald werd en weer erin gedaan, dat er dan veel minder water apart van de koffie eruit kwam.

Openmaken

Het openmaken is dan vooral een probleem met dit soort van apparaten. Ik kon in de bodemplaat geen schroeven vinden, ook niet onder de buffertjes. Dan maar de schroevendraaier voorzichtig geplaatst in de benedenhoeken tussen buitenplaat en bodemplaat.

UPDATE 16 september: dit kan beter, door gebruik te maken van de juiste tooling (met dank aan Ton 55 zijn opmerking 5). Zie onder de eerste twee plaatjes.

apparaat_2

plaatsenKap1

#### Hierbeneden de juiste methode met het juiste tool; blijkt dat de metalen dopjes aan de onderkant van de bodemplaat met een tool open te maken zijn ####

openen_1

onderkantDeelsVerwijderen

De onderplaat kan zo wat naar beneden waardoor de beide witte kappen weg tehalen zijn. Het bleek dat het ook nodig was om de zilverkleurige schenktuit eraf te halen.

Zonder de kap werd het een stuk makkelijker: eerst de schakelaars weg aan beide kanten van de kop (de schakelaars voor de koffie grootte) en daarna een achterplaat eraf die ook de bovenkant bedekte. In  het plaatje hieronder is dit het linkse deel. Door het indrukken van pallatjes was deze goed weg te halen.

overzicht

Daarna zie het volgende plaatje:

demontage

Eerst links de schenktuit eraf halen, door gebruik te maken van het indrukken van palletjes (ook aangegeven de tweede pijl van links). Dan de schroeven eruit om de brouwunit eraf te halen en om de unit helemaal van het apparaat af te halen is het nodig om de slang te verwijderen. Dat gebeurt door een borgpen weg te halen en dan voorzichtig het slangetje wegtrekken.

De browunit is hiermee verwijderd en in onze handen.

brouwunit

De hendel staat nu open. Bovenaan is de voorkant van de browunit, daar waar de capsule ingedaan wordt (als de hendel openstaat) en bij het omlaagdrukken van de hendel wordt de capsule gericht naar de voorkant en tegen de voorkant aangedrukt, die door zijn eigen reliëfpatroon gaatjes drukt in het zilverkleurige folie van de capsule. De achterkant van de capsule wordt door drie pennen doorboord en het eerder losgehaalde slangetje levert dan onder hoge druk het warmte water die dan door die drie gaten heen moet, door de koffie in de capsule en dan aan de voorkant er weer uit via de voorkant van de brouwunit. Hieronder de brouwunit waar je duidelijk in de achterkant de drie pinnen ziet. Een gehele brouwunit is te koop via onderdelenshops op internet en die kost ongeveer 37 euro.

brouwunit_zonder_stempel

Reparatie

Je ziet op de foto boven ook rechtsonder de stempel, die ik uit de brouwunit gehaald heb. Deze stempel is de unit die met de hendel naar vorengedrukt wordt en die de capsule aligned met de voorkant van de brouwunit.

stempel

Deze stempel zit in de brouwunit gemonteerd, en tegen de achterkant van de brouwunit. De achterkant van de capsule komt in deze stempel en wordt zo door drie pinnen doorboord. Er zit ook, dichtbij deze pinnen, het gat waardoorheen het hete water komt. Nu moet deze stempel ervoor zorgen dat, naast het alignen van de calsule, ook dat er geen heet water langs de capsule stroomt van achterin de brouwunit naar voorin de brouwunit. Hiertoe is zichtbaar rondom de stempel een rubberen ring aangebracht. Die zag er nog goed uit maar ik heb hem verhoogd door onder de ring witte tape aan te brengen en tweemaal rond te plakken.

stempel_2

Zie de pijlen van boven naar beneden die de ring aangeven en de pijlen van beneden naar boven die de witte tape die eronder zit, aangeven.

Nu ligt de rubberen ring hoger en kostte het ook meer moeite om deze goed terug in de brouwunit te plaatsen. Dat is dan een goed teken dat de ring nu wel afsluit.

Terugbouw

Het in elkaar bouwen was niet zo moeilijk en de geinverteerde weg terug. Alleen het plaatsen van de buitenkappen was niet eenvoudig. Hiertoe nog een foto hoe deze geplaatst worden en daarna weer met de schroevendraaier tussen onderkant buitenplaat en de voet van het koffieapparaat om de palletjes op zijn plek te krijgen.

UPDATE: zie zoals bovenaan al vermeld bij UPDATE, plaats de witte kappen terug en plaats dan de voet terug en schroef de 6 bodemplaatschroeven weer aan.

plaatsenKap0

Conclusie

Het was de moeite waard om deze unit te repareren. Het is altijd wat lastig om een unit open te maken en af en toe helpt het te zoeken op internet. Misschien dat je iemand vindt die daar iets over uitlegt (zoals in dit verslag nu).

Het is jammer dat een Nespresse niet dergelijke reparaties wil uitvoeren, ze zijn vooral gericht op het nieuw verkopen; het reparatiekanaal dat ze aanbieden is in mijnogen niet relevant, daar voor een onderzoeksprijs van 150 euro je al een nieuw apparaat koopt. Gelukkig zijn er wel onderdelenshops die vele onderdelen voor je verkopen. In dit geval was dat niet nodig.

 

 

 

 

 

 

 

115 reacties op “Reparatie Magimix M190 Nespresso”

Dag Marcel,

Ik waardeer de achterliggende gedachte maar misschien zou je voor de duurzame gedachte beter aan de basis kunnen starten. Het gebruik van zo’n apparaat is namelijk verre van duurzaam. Ten eerste zijn de capsules zijn van aluminium. Zoals bekend wordt bij het productieproces van aluminium heel veel energie verbruikt. Het gegeven dat het aluminium van deze capsules recyclebaar is doet daar niets aan af, misschien wel integendeel. Voor het recyclen is namelijk wederom energie benodigd. Ten tweede is het apparaat een sluipstroomverbruiker. Wat is er toch mis met het traditionele koffiezetapparaat met filterzakjes? Die van mij gaat naar schatting al zo’n 15 jaar mee. Duurzamer en bovendien stukken voordeliger.

Met vriendelijke groet,

Jan Workum

Hoi Jan,
Ik ben vergeten te vermelden dat het niet mijn apparaat was maar die van goede vrienden van me. En nu is het dan ofwel zij kopen een nieuwe ofwel ik kon deze repareren.
Verder is er wel een verschil met een traditioneel koffiezetapparaat. Deze Nespresso maakt espresso, ristretto, decaf, lungo etc, en dat alles kiesbaar per kopje. Voor mijn vrienden is dat een behoorlijke pre dat dit apparaat dit kan, vandaar.
Ikzelf vind de koffie van dit apparaat best lekker, alleen ik vind de koffie dermate duur dat ik het niet neem. Ik heb zelf een volautomatische die bonen maalt en dat koffie zet en die vind ik wel heel erg lekker.

Het is erg jammer dat reparaties door dergelijke hoge kosten ontmoedigd worden. Niet alleen omdat het onnodig afval veroorzaakt, maar ook omdat het de fabrikant zowel de motivatie als de mogelijkheden ontneemt om de apparaten duurzamer te maken. Aan kapotte apparaten kan de fabrikant namelijk zien waar de zwakke punten in het ontwerp zitten, met de mogelijkheid om die te verbeteren. Maar het lijkt erop dat ze niet geinteresseerd zijn in gebreken die buiten de garantieperiode optreden…

Om de reden dat Nespresso niets van repareren wil weten en dit inderdaad ontmoedigd hebben wij een schat aan onderdelen op onze site http://www.koffiemachine-onderdelen.nl waar de maker van deze site ook heeft geïnformeerd. Helaas zijn van de brouwunit dan weer geen losse onderdelen te krijgen maar enkel als één geheel verkrijgbaar. Kosten: € 36,97. Ik vekoop uiteraard graag maar de oplossing van de heer van der Steen is een prima alternief. Hopelijk blijft het ook lang werken.

Aan de onderzijde zitten 6 schroeven met een ovale kop die met speciaal gereedschap los te schroeven zijn. ( in een complete set van torkx en 3 puntige philips bitjes )En nog 2 schroeven aan de bovenzijde en de gehele onderzijde is los. Deze 2 zitten onder de schenktuitzijde.
Maar mijn vraag gaat over de temperatuur beveiliging. Is deze door te meten, hoeveel Ohm moet het zijn, richtinggevoelig en verkeerd om aan sluiten mogelijk?

Hoi Ton,
Ik heb je zojuist wat extra foto’s gestuurd (zie ook bijvoorbeeld de bodem en een zoom op een schroef). Van de onderkant met zicht op de verbindingen. Ik kan er niet uit opmaken met wel tool ik ze op een nette manier zou moeten openen. Dat is wel nodig om nogmaals open te maken (ik wil hem niet kapot maken door nogmaals te wrikken). Misschien dat je me kunt uitleggen welk tool hiervoor nodig is.
Verder mbt de overtemp beveiliging. Die zou ik toch moeten vinden bij het verwarmingselement, een soort van bi-metaal verwacht ik dan die erop vastgezet is toch?

(Dat was ook mijn eerste gedachte: wat is er duurzaam aan het gebruik van cupjeskoffie.) Toevallig heb ik net mijn bonen-espressomachine laten repareren door een bedrijf dat niet probeert je een nieuwe machine aan te smeren, maar echt op reparatie is gericht. Ik weet niet of ze ook nespresso-apparaten doen. http://www.rubinati.com

Kloptklopt. De Nespresso is mogeljk niet zo duurzaam, echter biedt wel de mogelijkheid om per kopje te kunnen kiezen wat je wilt. Tevens heb je verschillende smaken. Daarin voorziet dit apparaat in een bepaalde behoefte die door een conventioneel apparaat niet kan worden vervuld.
Maar hoe dan ook, het ging mij om de reparatie en die is duurzamer dan weggooien en een nieuwe kopen. In ieder geval bedankt voor de nieuwe link van rubinati. Mogelijk dat deze lezers, die het niet zelf kunnen of willen repareren, kan helpen.

Een leuke en herkenbare bijdrage. Zo’n vijfentwintig jaar geleden ook mijn eerste koffiezetapparaat -toen nog wel met schroeven- gedemonteerd en een glaszekering vervangen. Dertig gulden was toen veel geld voor een arme student. Tegenwoordig moet je eerst Googlen om achter de demontagetruuk te komen. Probeer je zomaar wat, dan is het “Try is error” (lees: defect). Wat mij betreft nog meer van dit soort repaircafe-achtige adviezen. Ik heb al tijden last van een “krakende” volumeknop waarbij regelmatig het linkerkanaal wegvalt. Zonde om die pas 20 jaar oude Rotel versterker te vervangen…

@ Ton55
Ton, bedoel je dat je een torx set én 3puntige philips bitjes nodig hebt? En zijn die laatste dan het alternatief voor die belachelijk dure demontage sleutel van 60 euro?
Kun je me vertellen welke bitjes dat zijn? Torx snap ik nog maar die bitjes vind ik niet als ik zoek op driepuntig?

Alvast bedankt 🙂

En Marcel; klasse uitleg! Ik ga er dit weekend mee aan de slag (als Ton55 ook gereageerd heeft).

Hoi Olav, kijk naar mijn opmerking 6 en de foto’s die je kunt openen wanneer je op klikbare woorden in deze opmerking klikt. Dat van de bodem weghalen is makkelijk als je de bitjes ervoor hebt om de schroeven aan de onderkant weg te halen. Daarna denk ik me te herinneren dat je torx nodig hebt. Succes.

Heb je ook een oplossing voor het voorste gedeelte van de machine? Bij mijn machine wordt de voorzijde van de cub niet meer geperforeerd dus komt de koffie via de achterzijde er weer uit. Drab dus

Hoi Heisen. In het voorste gedeelte zit een zwarte kunststoffen laat met kleine piramidetjes erop. Deze moeten het aluminium indrukken en en kleine gaatjes inmaken Tevens zitten tussen deze piramidetjes heel kleine gaatjes, waardoorheen de koffie moet komen. Misschien dat dit geheel verstop zit?
Of misschien dat de capsule niet ver genoeg naar voren wordt gedrukt waardoor de capsule door de piramidetjes niet doorboord wordt.

Klopt inderdaad, de cubjes worden aan de voorzijde niet doorboord door de piramidetjes. Die lijken wel afgevlakt door het gebruik.
De achterzijde wordt wel doorboord, dus de browunit lijkt me wel in orde.
Heb je een suggestie?

Overigens is er een bitje te koop voor de schroefjes (6.75 geloof ik) Zocht op ovalbit en vond er verschillende.

Mijn maximix nespresso geeft te weinig druk ook na diverse pogingen om te ontkalken. Is die pomp te reparearen of te vervangen? Wie heeft daar ervaringen mee?

Heisen, die piramidetjes waren ook bij mij afgevlakt, dus het is niet zo dat ze scherp moeten zijn.
Als je nu dus ziet dat er aan de aluminiumkant van het cupje geen indrukkingen zitten die het aluminium hebben opengescheurd, dat is het cupje niet hard genoeg tegen de afgeplatte piramidetjes gekomen. Het zou kunnen dat er in het aandrukmechanisme teveel speling zit? Zou je niet in het aandruk-achterste gedeelte iets kunnen doen om het op te vullen zodanig dat het cupje wat meer naar voren komt? Overigens, als er werkelijk veel speling is in het mechaniekje weet ik ook niet precies hoe je dat moet verbeteren.

Hoi Rob, als je hem toch open hebt, heb je de slangen eens losgehaald en doorgeblazen? Misschien dat ie ergens verstopt of geklemd zit?
Zie verder eventueel ook de site genoemd in opmerking 4 om te kijken of de door jou genoemde onderdelen geleverd worden.

Hoi Marcel
Er zit inderdaad wel wat speling in het aandrukmechanisme. Zodra ik mijn bitjes binnen heb ga ik m uit elkaar halen en eens kijken of ik da spelingsprobleem kan oplossen. Anders wordt het een nieuwe broweenheid.
Dank zo ver voor het meedenken.
Henk

Hoi Marcel, bedankt voor de uitleg! Ga het meteen proberen, heb hetzelfde probleem. Heb hem al n jaar in schuur staan, tot ik vandaag weer eens goed ging kijken. Kwam destijds ook niet verder dan de brouwunit te vervangenn ivm speling, maar naar mijn mening zou het inderdaad ook anders moeten kunnen; ofwel jouw oplossing. Werkt het nog steeds?
Kwam tijdens mijn zoektocht van destijds nog deze service manual tegen voor de pro: http://pdfstream.manualsonline.com/e/ebb0b7cc-c080-4946-a2e2-63f83acd52d2.pdf

Hoi Gniler.
Ja, het apparaat werkt nog steeds. Ik kan nog altijd wel een brouwunit kopen (zie opmerking 4).
Verder bedankt voor de pro manual. Ik heb hem ook direct als downloadlink in de teasertext opgenomen (en je credits gegeven).

Hoi Marcel, heb de reparatie uitgevoerd. Nog niet helemaal gewenste resultaat. Denk iets meer slagen tape erom heen. Heb je tape geknipt? Of teflon gebruikt?
Aandrukken voelt wel steviger aan. Alleen heb ik de brouwunit er niet uitgehaald, lukte ook zo. (Kwam ik achter toen alle kappen eraf waren) Dus nog makkelijker te maken 😉

Hoi Gniler. Wat jammer. Ik heb gewoon tape gebruikt (was witte plastic tape, geen specifiek teflon oid). Wel een paar slagen eromheen. En dat was voldoende om de rubberen ring hoog genoeg te leggen.
Mocht het helemaal niet lukken dan is er nog een gehele brouwunit te koop, zie opm. 4 (had ik trouwens als geantwoord). Suc6.

Bij mij is het weer bij het oude.. net als eerdere berichten wordt de voorkant slecht of zelfs niet geperforeerd. De cup wordt niet hard genoeg tegen de voorzijde gedrukt. Teveel speling lijkt het wel. Zal eerst eens wat meer slagen tape eromheen doen. Tape moet je zeker over de lengte in strookjes aanbrengen, normaal is te breed…

Ik heb de achter- en zijkappen er af gekregen. Maar het probleem is de schenktuit. De 2 palletjes ingedrukt en nu staat hij schuin naar voren maar ik krijg de tuit er niet af, of ik nu naar links of rechts draai.
Dan wil ik ook het onderste deel aan de rechterzijde verwijderen. Het zit met 1 schroef vast. Hoe krijg ik die zijplaat er af? Ik wil het spul niet vernielen want hij is niet van mij. Is het aluminiumkleurige apparaat dat op de bodem ligt het verwarmingselement? En weet iemand misschien wat er defect is als de lampjes niet branden terwijl het waterreservoir helemaal vol is? De schakelaar is o.k. (gemeten).

Hoi Gerard, ik meen me te herinneren dat de zilveren schenktuit er klemmend opzit. Die is er met enige voorzichtige kracht en wrikken vanaf te halen.
Ik zuo verder de manual eens bekijken van opmerking 19. Daar staat een hele hoop in over het apparaat.

Ik heb zonder de bodem te verwijderen de machine ( m190 Citiz & Milk) uit elkaar gehaald.
Eerst de schenktuit met een schoevendraaiertje ertussen en vervolgens de zijkanten ook met een schroevendraaier.
Voor de zijkanten heb ik van achter, naarboven en vervolgens naar voor gewerkt. Op de (montage) foto van Marcel zie je hoe je vervolgens de zijkanten eraf scharniert. Helaas moest ik door kalk de hele brouwunit vervangen. Altijd leuk om iets weer aan het werken te krijgen in een avondje. Met dank aan Marcel en Gniler

Een bitje heb ik trouwens voor 6,75 eerder besteld bij Esphrase: http://www.esprase.nl/advanced_search_result.php?keywords=bit&x=0&y=0

@ Paul. Bedankt voor de terugkoppeling, ik vind het altijd ook erg fijn wanneer het dan toch werkt. Het is echter niet altijd eenvoudig. Bedankt voor de link naat het bitje. Ik had die niet zomaar gevonden in het NL.

Hallo mvdsteen,

bedankt voor je reactie, maar wij willen de boiler doormeten. Daartoe dient denk ik het plaatje dat onder aan de zijkant met 1 schroef vast zit te worden verwijderd. De schroef is er uit maar hoe krijgen we het plaatje van het frame af? Ik bedoel het plaatje dat aan de rechterkant zit (als je de machine van de achterzijde bekijkt.
Ik hoop dat iemand het antwoord weet.
Heb ook al op Youtube gekeken maar helaas.

Dag heren

Bij mij alles schoon gemaakt bij de M190, 1 probleem nu: het slangetje wat vanaf de pomp komt naar de Unit cubhouder, ben ik vergeten hoe nou precies het veertje en het rubberen palletje erin zit geborgen.
Dus voor alle duidelijkheid: aansluiting naar achterkant unit slangetje met bronzen busje gaat in de unit,daar zit een palletje met een veertje en rubber busje.
Indien een foto beschikbaar? dan ben ik u zeer dankbaar. gr Henk

Marcel,
Bedankt voor de uitgebreide uitleg. Dit is iig een stap in de goede weg voor duurzaamheid.
Inmiddels ben ik zo ver dat het apparaat weer in elkaar kan. Ik zit echter met hetzelfde probleem als Henk, aansluiting van de slang in de brew unit.
Hoe zit de volgende aansluiting precies? “aansluiting naar achterkant unit slangetje met bronzen busje gaat in de unit,daar zit een palletje met een veertje en rubber busje.
Wie kan mij helpen?
Bvd Joep

Ook ons is bij Nespresso verteld hij is versleten, koop en nieuwe dan krijg u er gratis voor € 100,00 koffie erbij.
Maar door de adviezen van o.a Marcel op te volgenheb ik het ook uit elkaar gehaald en de rubberen ring van de brouwunit met dubbel tape verhoogd. Na 1,5 uur klaar en doet het weer goed.
Wat betreft het probleem van Henk en Joop met het slangetjemet de bronzen busje. Goed naar achterdrukken in de uitsparing en het het veertje achter het brozen kraagje schuiven (zekeren) daar het anders door de druk terugspringd.
Veel succes. Ton.

Ook bij ons apparaat, een Cittiz & milk, perforeerde de cups aan de voorkant niet meer door. “Helaas meneer, hij is van 2011 dus géén garantie meer. Maar voor €150,= repareren wij hem weer.” Jaja…… Met behulp van jullie tips heb ik het apparaat gedemonteerd en de brouwunit een poos in het azijn gelegd. Weer schoon als baby billetjes en ná montage werkt hij weer als vanouds! De cups worden weer uitstekend geperforeerd. De boutjes aan de onderkant heb ik met een punttangetje los geschroefd en daarna gelijk vervangen voor normale kruiskopschroefjes. Is wat handiger voor de volgende keer…

Bedankt voor de tips!

Ik heb een m190 milk een tip van mij dat je de schuim gedeelte kan laten zitten, deze zit namelijk goed vast.
Alleen de vier schroeven die je ook met een punttang kan openen omdat ze ovaal zijn. Daarna gewoon de bovenkant omhoog trekken.
Voor de kappen een tip eerst even de chrome kap eraf trekken gewoon klikken anders krijg je de grote kappen er niet af.
Onder de buiten kap zit ook nog een zwarte kap de kopjes schakelaarsdraadden los halen anders krijg je hem niet over de chrome beugel.
Voor het los halen van het slangetje naar de brownunit het borg pennetje los halen.
Mijn apparaat is vrij veel gebruikt dus het kan vrij vast zitten.

Ik heb hem twee keer uit elkaar gehad bij mij zit er een schuur in de brouwunit dus pure slijtage ik ga een nieuwe brouwunit bestellen.
Let op als je het slangetje eraf haalt dat er in de binnenkant een silicone ring met een zwart puntje met een veertje erom ik had deze na het schoonmaken in de schoorsteen liggen hij was eruit gekomen bij het schoonmaken.
Haal de chrome hendel las anders krijg je de borg ringen van de pootjes met veertjes er niet meer in.

Als je de stempel van de brouwunit hebt gehaald zie je achter het de rubberen afdichtring nog een aluminium ringetje. Dient dit volledig rond te zijn of is hier een stukje uit ?
dankjewel voor reactie

Ik heb had ook dat probleem dat die cupjes niet goed doorgeprikt werden maar mijn apparaat is een aantal jaren oud.
Dus ik dacht,koop een nieuw apparaat omdat idd een reparatie duurder is dan een nieuwe.
Ik een nieuwe gekocht zelfde type M190 met melkopschuimer voor 139,00 euro. Ik blij…bij het eerste kopje koffie….nieuw apparaat….het zelfde probleem, cupjes half doorgeprikt. Heb heel gauw alles ingepakt en retour gestuurd….ga nu dus maar het oude apparaat proberen te repareren dankzij jullie feedback.

Wanneer je de boutjes aan de onderkant niet kan los maken , tenzij met speciaal gereedschap, doe dan zoals ik en slijp met een klein slijpschijfje van je Dremel een slipje in de bout. zo is het supermakkelijk om de schroef met een eenvoudige schroevendraaier los te draaien.

Vele, véél malen dank!!

De eerste Magimix pardoes de kliko ingegooid nadat dit probleem zich voordeed en een nieuwe aangeschaft… Met jouw hulp heb ik de 2e weten te repareren..

Nogmaals bedankt!!

Daar doen we het voor. Repareren ipv weggooiien. Geeft vaak ook veel meer voldoening. De bedrijven(zoals Nespresso) zouden dit moeten promoten ipv ontmoedigen. Helaas is dat meteen slecht voor hun omzet (ze verkopen liever nieuw). Echter de wereld en de natuur kan niet meer weggegooid afval verdragen (cobform ivershoot day oftewel wereld uitputtingsdag). Hoe dan ook, ben blij voor je dat je t hebt gerepareerd. Chapeau.

Wie kan mij helpen, ik heb een Nespresso Magimix, deze heeft een poosje stil gestaan. Nu is het kennelijk verkalkt en neemt het apparaat geen water meer op! Kan het dus ook niet meer ontkalken. Verder is alles goed. Wat moet ik doen, het ding gaat ook niet open.
vr. gr. Cisca

bij mij is er een ring uit de kop gekomen.
Ik denk dat deze de rand van het cupje aandrukt.
Het cupje past namelijk in de ring en deze ring is wat gegolft. het probleem is alleen ik kan niet goed vinden waar de ring nu precies thuis hoort.
Iemand een idee? of evt een foto waar hij precies zit?
BVD

Geachte heren,
IK heb een Magimix M190 als je daar een cupje in doet en vergrendeld druk op start, komt er van alle kanten water uit rond de brouw unit,de achter kant van de cup wordt niet door boord door de 3 mesjes aan de achter kant,heeft iemand voor mij misschien een open gewerkte tekening van de brouw unit het moet daar aan liggen.
m.v.g. Bert.

Ontzettend bedankt dat je jouw handleiding op internet hebt gezet. Het was even een flinke klus om onze Nespresso op en te krijgen, maar samen met mijn zestienjarige zoon is het toch gelukt. Uiteindelijk hebben we de brouwunit moeten vervangen, maar nu gaat ons apparaat weer jaren mee. Dat scheelt ons een hoop geld en is veel beter voor het milieu. Nogmaals dank je wel!

Heb wegens lekkage de bouwunit vervangen maar heb nu lekkage tussen stempelmechanisme en schenktuit.Hier zit ook beweging in .Weet iemand wat ik fout heb gedaan?

Hoi Fred,
Ik denk dat ik hetzelfde heb zie nr.45,even voor de zekerheid je gebruikt de juiste cupjes de achterkant moet bol zij anders word het cupje door de 3 mesjes niet doorboord zie ook afbeelding nr.46.
Bij mij komt er aan alle kanten water uit de brouwunit behalve uit voorkant ik heb de O ring inwendig verv. maar dat maakte niets uit de stempel word tegen het cupje gedrukt d.m.v. waterdruk (pomp).het lijkt er op dat ik een of ander onderdeel mis??het cupje word niet goed opgesloten een of andere opsluitring??.Nespresso gebeld voor een tekening maar daar kom je niet doorheen willen alleen dat je een nieuwe koopt.In de brouwunit zit ook een ronde shijf met afgeknotte piramidetjes zit deze goed op zijn plaats!Ik ga verder zoeken als ik nieuw heb hoor je van mij.

Hallo techneuten,

Bij onze magimix is overtollige spatwater de reden dat ie t niet meer doet ineens, zit er een zekering in?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *