We zijn altijd op zoek naar mensen die zelf een artikel willen schrijven voor OliNo.org. Dit kan een ervaringsartikel of een achtergrondartikel zijn met een onderwerp naar eigen keuze (mits het met duurzaamheid te maken heeft).

Inhoud

We zijn als OliNo.org niet op zoek naar nieuwsartikelen maar meer naar artikelen over eigen ervaringen, tips, achtergrondinformatie, etc.. zaken die over een paar jaar nog steeds zeer interessant zijn om te lezen. Zie OliNo.org als een soort duurzame wikipedia met discussiemogelijkheden. Het artikel moet commerciaal neutraal (geen aanprijzing voor producten of diensten) zijn en informatief. Indien je bewering doet graag onderbouwen met links naar bron informatie of eigen berekeningen. Als je een eigen website hebt die relevante informatie heeft die past bij het artikel dan mag je die onder de aandacht brengen onderaan het artikel. Een voorbeeld hiervan kun je zien in het volgende expert artikel.

Aanlevering

Het artikel mag aangeleverd worden in ms-word of openoffice formaat. Je mag zelf bepalen hoe lang het artikel gaat worden. In het artikel graag aangeven waar de eventuele foto’s komen te staan en wat het onderschrift van elke foto is. De foto’s daarna ook los meesturen als bijlage in de email in een resolutie van ongeveer 1024×768 pixels. Verder graag aangeven wat de titels zijn van de verschillende alinea’s. Je hoeft verder geen aandacht te spenderen aan de opmaak. Het artikel en de foto’s mag je opsturen naar content @@@ olino.org. We zullen dan het artikel bekijken en indien het artikel compleet is plaatsen als preview op de OliNo.org website onder je eigen naam.

Review

Zodra de preview klaar is voor review sturen we een mailtje. Je kunt dan eventueel nog kleine wijzigingen doorgeven. Indien je akkoord bent met de inhoud van het artikel dan gaan we het artikel inplannen voor publicatie. We laten dan ook weten wanneer het artikel online komt op OliNo.org

Commentaar

Lezers van het artikel kunnen commentaar geven bij het artikel. Spammers zullen door ons verwijderd worden. We stellen het heel erg op prijs als de auteur van het artikel actief bijdraagt in het beantwoorden van vragen van lezers via de comments onderaan het artikel.

Alvast heel erg bedankt voor je bijdrage. Hiermee kunnen we nog meer mensen inspireren en informeren over duurzame energie en het bouwen van een duurzame samenleving.